Café Renee

Belgisch-Frans

Café Renee
© Café Renee
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Prijzen
Voorgerecht €3,5 tot €21
Hoofdgerecht €25 tot €35
Nagerecht €12 tot €14
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
di van 12:00 tot 14:30
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 22:30

Over Café Renee

Een nieuw gebouw met een opvallende gevel, aan de rand van Anzegem, werkt als een magneet voor lekkerbekken. Waarom? Omdat ze willen kennismaken met Café Renee, het nieuwe project van Rik Viaene.De chef zwaaide jarenlang de scepter in de Sapristi in Waregem. Met zijn nieuwe brasserie, genoemd naar zijn dochtertje, wil hij de lat nog hoger leggen.Café Renee¿ is amper een maand voor ons bezoek discreet geopend, maar ondertussen loopt het zelfs op deze donderdagavond aardig vol. Het eigentijdse interieur met een bekleding van versneden baksteen en kleurrijke gordijnen oogt apart. De gezellige lounge is een ideaal plekje om bij te praten met een aperitief en wat tapas.Een goedlachse ober reikt ons de wekelijks wisselende kaart aan. De gerechten lezen als een culinaire reis en getuigen van ambitie. Al vertaalt dat zich wel in stevige prijzen, idem voor de interessante wijnkaart, waar de prijzen tussen € 30 € 50 liggen. Gelukkig kunnen we ook voor budgetvriendelijkere wijnen per glas kiezen (tussen € 5,8 en € 12).Terwijl we van onze vermout (€ 6) nippen, kijken we rond. Enkel glunderende gezichten, dat belooft! De starters zijn ideaal om te delen. Eerst proeven we dimsum met krab en kalf (€ 12) en hmm, dat smaakt. De zwezerikkroketjes (€ 12), vergezeld van een pittig mosterdsausje, illustreren het vakmanschap van de chef. Dat is ook het geval voor de royale portie zeebaars (€ 35), gecombineerd met smeuïge risotto. Deze Italiaanse klassieker is zo lekker dat ik zelfs vergeet om de kalfsjus te proeven. De malse varkenswangetjes (€ 28) bekoren mijn tafelgenote, de ontvelde stukjes tomaat in haar begeleidend slaatje verraden Viaenes aandacht voor detail.Tijd voor een dessert. De kaaskar komt aangerold. We delen een bordje met vijf kazen (€ 12), terwijl de sympathieke gastvrouw een glaasje Australische riesling inschenkt. Vooral de Achelse blauwe is onweerstaanbaar. Lepeltjes met Luikse siroop, marmelade en appel brengen het geheel in balans.Café Renee is echt een must visit voor wie van een seizoensgebonden keuken wil genieten in een ongedwongen sfeer. Hier willen we beslist terugkeren.

Een stevig geprijsde, ambitieuze culinaire reis

woord Philippe Moerman
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Café Renee

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Café Renee

Statiestraat 67
8570 ANZEGEM
Tel: 056/19.54.58

www.caferenee.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden