Zet'joe

Belgisch-Frans

Zet'joe
© Zet'joe
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Prijzen
Budget €Driengangenlunch: € 49; Met wijn, water en koffie: € 78
Voorgerecht €55 tot €90
Hoofdgerecht €45 tot €70
Nagerecht €15 tot €15
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
zo gesloten

Over Zet'joe

Wij zetten ons graag nog eens neer bij Zet'joe!

Toevallig een dag nadat Gault&Millau Zet'joe met een 17 op 20 bekroonde, hebben wij er een tafeltje gereserveerd. Even kijken dus, of de Franse gastronomiegids terecht met lof zwaait.Geert Van Hecke bracht Zet'joe onder in een pand op nog geen honderd meter van waar hij De Karmeliet naar drie Michelinsterren kookte. We worden vriendelijk ontvangen door een maître die zijn vak tot in de puntjes beheerst. Dat geldt trouwens voor de hele zaalequipe. Het pand mag dan al een stuk kleiner zijn dan voormalig stadspaleis De Karmeliet, ook hier is het decor opulent. Prachtige kunst hangt aan de muren, stoelen en zetels zijn bekleed met fluweel, het bestek is zilver, het glaswerk enorm fraai. Op weekdagen biedt Zet'joe een driegangenlunch aan (€ 49 of € 78 met wijn, water en koffie) en die formule nemen we. Bij de picon vin blanc (€ 14) komt een luchtig soesje van oude gruyère en parmezaan en een lekker stukje preskop. Het voorgerecht bestaat uit drie verschillende bordjes. Op bord 1: rauw gemarineerde kabeljauw, mousse van makreel, crumble van quinoa en mayonaise van ansjovis. Die gemarineerde kabeljauw is een openbaring. Op bord 2: een pastei van wild, een mousse van ganzenlever, gepekelde en gemarineerde groenten en een intens smakende gelei van pruim. Op bord 3: een terrine van wortel, een gekonfijte paarse wortel en een fabelachtige bearnaise van wortel en sinaas. De frisse en elegante Verus sauvignon blanc uit Slovenië is een aangename begeleider. Voor de hoofdschotel vult de sommelier ons glas met Ventoux blanc van Domaine des Anges, een volle wijn met lange afdronk en toetsen van witte perzik. Daarbij krijgen we een mooie portie uiterst sappige zeebaars, zacht gestoofd witloof, een fluweelzachte aardappelpuree en een tot twee maal toe aan tafel geserveerde beurre noisette met kappertjes. Een typische Van Hecke: niet overdreven complex, maar met tot in de perfectie bereide ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Afsluiten doen we met een dame blanche, al klinkt die naam te banaal voor het vers gedraaide roomijs met een espuma van chocolade en whisky, half opgeklopte room met vanillepuntjes en een uit een zilveren kannetje gegoten, dampend warme chocoladesaus. Bij de koffie verwennen Van Hecke en zijn team ons nog met broodpudding, orangettes en snoepjes. Wat een uitmuntende keuken!

Geert Van Hecke behaalt de perfectie

woord Ruben De Ville
(6/12/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Zet'joe

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Zet'joe

Langestraat 11
8000 BRUGGE
Tel: 050/33.82.59

www.zetjoe.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden