Le Chevalier

Belgisch

Le Chevalier
© Le Chevalier
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitVis
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Tweegangenlunch: € 19, Driegangenmenu: € 27, Viergangenmenu: € 38
Voorgerecht €5 tot €26
Hoofdgerecht €21 tot €45
Nagerecht €7 tot €13
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 21:30
di gesloten
wo gesloten
do van 11:00 tot 21:30
vr van 11:00 tot 21:30
za van 11:00 tot 21:30
zo van 11:00 tot 21:30

Over Le Chevalier

Le Chevalier in Oostende bestaat al sinds 1956 en is zo een van de oudste restaurants van de Koningin der Badsteden. Het gerenommeerde visrestaurant stond wijd en zijd bekend voor zijn bouillabaisse, tot er een half jaar terug nieuwe uitbaters aan de slag gingen. Benieuwd of de kwaliteit gebleven is, trokken we naar zee. We waaien binnen op een donderdagmiddag en het eethuis zit helemaal vol. Reserveren is dus noodzakelijk. Wat meteen opvalt: vooral senioren palmen tafeltjes in. De stijl van het vernieuwde interieur is hedendaags klassiek, met grote glaspartijen die voor een goed zicht op zee zorgen. Minpunt is dat de tafeltjes wel erg dicht op elkaar staan. Wanneer we plaatsnemen staat nog een glas van de vorige gasten op tafel, en het duurt een kwartier voor de ober het aperitief opneemt. Niet zo'n prettige start. Als hapje krijgen we een lekker kaaskroketje en een stukje makreel, die gelukkig een en ander goedmaken. Le Chevalier biedt scherp geprijsde menu's aan, merken we: lunch met soep of kroket, hoofdgerecht en koffie voor 19 euro, een driegangenmenu voor 27 euro en een viergangenmenu voor 38 euro. Op de vaste kaart staat alles wat je van een klassiek visrestaurant verwacht: garnaalkroketten, tong, tarbot, mosselen, bouillabaisse, kreeft, scampi, vispannetje,... De zeelucht scherpt de honger, dus gaan we allebei voor het viergangenmenu. Dat begint met een lekkere, stevig doorsmakende vissoep met stukjes vis, goede rouille en toast. Daarna komen zes prima oesters, mooi geserveerd op ijs met een partje citroen en sjalottenvinaigrette. Mijn tafelgenoot verorbert een kaas- en garnaalkroket en heeft geen klachten. Een kabeljauw van doorsnee kwaliteit komt bij mij op het bord, met hollandaisesaus, niet-dagverse garnalen en een ietwat droge aardappelpuree. De sliptongen van mijn compagnon smaken, maar er klinkt wel gemor over de frieten. Terecht, want het zijn weinig smaakvolle, industriële exemplaren. Het dessertje kan er nog net bij. Voor mij een lekker ouderwetse poire belle Hélène met verse peer, warme chocoladesaus, slagroom en een krokant amandelkoekje. De crème brûléé aan de overkant is dan weer te flets van smaak en kan meer vanille en suiker gebruiken. De kwaliteit hier is even wisselvallig als het Belgische weer, maar de prijzen zijn wél scherp zonder uitzonderingen.

Scherp geprijsd, maar van wisselvallig kwaliteit

woord Ruben De Ville
(4/09/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Chevalier

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Cynthia Deganseman - 5/10/17 16:55

Compleet onterechte review. Le Chevalier is een echte aanrader voor jong en oud. Het personeel is er zeer vriendelijk en de gebruikte producten zijn van een beter dan gemiddelde kwaliteit. Ervaring leert dat garnalen wel degelijk telkens opnieuw dagvers zijn.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Le Chevalier

Albert I-Promenade 66
8400 OOSTENDE
Tel: 059/70.58.74

www.lechevalier.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden