La Padella

Italiaans

La Padella
© La Padella
Kenmerken
KeukenItaliaans
Prijzen
Budget €Driegangenmenu: ongeveer € 40
Voorgerecht €10 tot €18
Hoofdgerecht €15 tot €26
Nagerecht €6 tot €8,5
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:30
za van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:30
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 22:30

Over La Padella

Het Venetië van het noorden telt nu al een vijfentwintigtal Italiaanse restaurants, wisselend van kwaliteit. De laatste die er bij kwam is La Padella. Je vindt het restaurantje in de Oude Gentweg, waar ook een Japanner en Indiër zit. En tot voor kort zat in het pand van La Padella... een Griek. Misschien wel de meest exotische straat van Brugge? La Padella is sober ingericht, voornamelijk in wit en zwart. Niet dat élk Italiaans interieur er donkere houten meubels, geblokte tafelkleedjes en schilderijtjes van gondeliers op moet nahouden, maar dit is te sober om gezellig te kunnen zijn. Bij mijn bezoek is er nog één ander tafeltje bezet, door een groepje Italianen. Op krijtborden staan de suggesties: onder andere zwaardvis met aubergines en pecorino en gnocchi met worst en courgettebloem. Op de vaste kaart staan de Italiaanse klassiekers: bruschetta's, antipasto (kaas en charcuterie), een reeks pasta's (onder andere met champignon en truffel, zeevruchten en tomatensaus en mozzarella), salades en vleesgerechten als runderfilet met parmezaan. Dé specialiteit van La Padella is gefrituurde pizza, maar omdat dat me toch wel erg vet lijkt, pas ik daar liever voor. Ik neem een campari soda als aperitief en daarbij komt een kroketje met kaas en spek, met een mayonaise van mosterd en muscat. Niet mis, maar wel erg zwaar. De fritto misto - kort gefrituurde groenten in een beslag (€ 14) - volgen. De stukken groenten zijn te groot, waardoor het krokante effect ontbreekt, net als citroen, aioli of een ander dipsausje. Op aanvraag krijg ik citroen, maar van harte lijkt dat niet. 14 euro is trouwens niet weinig voor een gerechtje met een wel erg lage foodcost. Het groepje Italianen naast me kijkt ondertussen meer naar hun telefoon dan hun bord. Veel inspirerends is daar - althans bij mij - dan ook niet te vinden. De entrecote Rubia Gallega (€ 26) met rozemarijn maakt me niet erg gelukkig. Rubia Gallega is normaal een excellent runderras, maar daar is hier niet veel van te merken. Het stuk vlees lijkt op een doorsnee steak, die bovendien onvoldoende bruin gebakken is. Dat het geheel dan nog overgoten is met te veel olijfolie met rozemarijn en zout, helpt ook al niet. Als garnituur krijg ik gefrituurde aardappelblokjes en een triest slaatje. Hebben we nu het echte Italië beleefd? Hopelijk niet, want hoewel alles eetbaar was, misten we hier toch de Italiaanse pit en magie.

Weinig inspirerende en allesbehalve foutloze Italiaanse keuken

woord Ruben De Ville
(5/09/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over La Padella

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over La Padella

Oude Gentweg 7
8000 BRUGGE
Tel: 0478/50.70.76

www.lapadellabrugge.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden