Zuid 55

Belgisch-Frans

Zuid 55
© Zuid 55
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
za van 18:00 tot 21:30
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00

Over Zuid 55

Restaurants die hun naam ontlenen aan hun adres, je ziet het steeds vaker. Zuid 55 - in de Brugse Sint-Pieterszuidstraat op nummer 55, jawel - is het eerste restaurant van Frederik Roose, voormalig directeur van een... scheermachinefirma. Dat intrigeert! We komen Zuid 55 binnen via een fraai sas, vervaardigd uit staal en glas: materialen die in het moderne, maar toch wonderbaarlijk gezellige restaurant vaak opduiken. De grote wijncollectie staat uitgestald in knappe ijzeren rekken verspreid over de zaak, in knusse zeteltjes kun je aperitieven en de lederen stoeltjes aan de tafel zitten goed. Kortom: alleszins een comfy restaurant. 's middag kunnen we enkel de driegangenlunch nemen (€ 25), 's avonds zijn er een viergangenmenu (€ 55) en à la carte gerechten. We bestuderen de kaart en beslissen: de chef schuwt de dure ingrediënten echt niet. Kreeft, kingkrab, tarbot, duif... Bij ons aperitief, een verzorgde picon vin blanc, krijgen we prima everzwijnham en dito olijfjes. Daarna komt een schuimig, goed doorsmakend mosselsoepje. Simpel, maar lekker. Het flesje witte huiswijn (€ 20) is wat de prijs-kwaliteit betreft meer dan oké. Na een correcte wachttijd serveert de ober ons een waterzooi van vis, of: zo stond het toch op de kaart. Wat we krijgen lijkt echter weinig op een typisch dampend bord dat wij met waterzooi associëren: veel groenten, vis, en een lekkere saus gebonden met een liaison van ei en room. Wilde de chef een moderne, strakke variant bereiden? Op het bord ligt een stuk kabeljauw dat vrij flets van smaak is, onvoldoende gekruid. Als sausje is er een coulis van spinazie, wellicht afwerkt met citroensap, waardoor het ietwat zuur is en niet past met de stukjes tomaat en ui die onder de vis liggen. Grootste afknapper zijn de drie aardappeltjes die duidelijk onvoldoende lang gekookt zijn. We weten dat het de trend is om groenten 'knapperig' te serveren, maar een aardappel die niet gaar is: nee, bedankt. We ronden af met een doorsnee dessertje op basis van aardbei (een bavarois, een sorbet, enkele verse aardbeien) met daarbij een toef weinig luchtige chocolademousse. Zuid 55 is een érg mooie zaak, maar culinair is het (nog) geen hoogvlieger.

Mooie zaak, maar culinair (nog) geen hoogliever

woord Ruben De Ville
(4/09/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Zuid 55

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Cindy D - 11/09/17 20:10

waarschijnlijk is de recensent kort na de opening langsgeweest toen er nog enkele kinderziektes aanwezig waren, ondertussen reeds verschillende maanden open, en echt wel een culinaire hoogvlieger... alles huisbereid en dat proef je ! verschillende malen er zeer lekker gegeten, en wat je krijgt van kwantiteit & kwaliteit, ongelofelijk dat men dit voor die prijs kan doen ! een aanrader !

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Zuid 55

Sint-Pieterszuidstraat 55
8000 BRUGGE
Tel: 050/66.55.88

www.zuid55.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden