Cantine Copine

Belgisch-Frans

Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Prijzen
Budget €Tweegangenlunch: € 30
Voorgerecht €16 tot €20
Hoofdgerecht €30 tot €36
Nagerecht €12 tot €12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:45 tot 16:00 en van 19:15 tot 23:00
wo van 11:45 tot 16:00 en van 19:15 tot 23:00
do van 11:45 tot 16:00
vr van 11:45 tot 16:00 en van 19:15 tot 23:45
za van 19:15 tot 23:45
zo gesloten

Over Cantine Copine

Karen Keygnaert baatte een zevental jaar restaurant A'Qi uit en werd er bekroond met een Michelinster. Maar nu is ze naar eigen zeggen het circus dat om een sterrenzaak heen hangt beu, en dus opent ze in Brugge een meer informeel restaurant met de leuk klinkende naam Cantine Copine. Pas na wat rondjes draaien en buren bevragen vinden we de keet: vanop de Steenkaai is de zaak niet zichtbaar en er hangt geen bewegwijzering. We arriveren in een oude borstelfabriek, die knap verbouwd werd en ook deels zijn industriële look behield. De keukenbrigade is hard aan het werk achter een glazen wand. Een terras is nog in aanleg, dus krijgen we binnen een plaatsje. De enthousiaste dienster geeft uitleg bij de formule: we kunnen deze middag niet van de kaart eten, enkel de lunch nemen. Die kost ons € 30 voor een voor- en hoofdgerecht en is daarmee duurder dan bij de meeste gelijkaardige resto's. Enkel hoofdgerecht kan ook, dat kost dan € 18. Ik bestel alvast een Watou Tripel Sint Bernardus (€ 5) en mijn gezelschap een Campari Orange (€ 12!). Als hapje krijgen we kroepoek en een wat banale dip van zalm en roomkaas. Extra hapjes kunnen we blijkbaar ook bestellen, die niet op de kaart staan, maar op een bord dat we vanaf onze tafel niet kunnen zien: voor € 12 euro is er keuze uit onder meer varkensrillette en rijstkroketten. We passen daarvoor, maar later worden we de extra hapjes nóg eens aangeboden, wat nogal opdringerig overkomt. Maar goed, als eerste schotel verschijnen malse kwartelborstjes met een frisse bulgursalade, en dat is een lekker gerechtje. Mijn tafelgenoot drinkt er een glas Portugese Douro (€ 8) bij en ik een Camplazens Pays D'Oc (€ 6), allebei kwalitatieve wijntjes. Daarna is het tijd voor een stukje goed gegaarde kabeljauw met een gebonden schaaldierenjus, bloemkool, asperges, eerder overbodige champignons en lintpasta. Het is een smakelijk bord, zonder meer. De desserts staan niet op de kaart, maar blijken allemaal € 12 te kosten. Ik eet een rabarbertaartje met framboos en kokos- en yoghurtijs, dat uit iets te veel deeg en te weinig rabarber bestaat. Mijn tafelgenoot beleeft meer plezier aan zijn vanille-ijs met noten, chocolade en karamel. We nemen nog elk een koffie (€ 4) en die gaat gepaard met een dobbelsteentje cake. Best een geslaagde maaltijd, maar qua prijs-kwaliteit zit de verhouding nog niet echt juist en onze - hoge, jawel - verwachtingen werden niet helemaal ingelost.

Een geslaagde maaltijd... die niet alle verwachtingen inlost

woord Ruben De Ville
(28/06/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Cantine Copine

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Patrick Feys - 13/07/17 10:40

Het is me toch wat, omdat Karen een sterrenrestaurant uitbaatte verwacht men nu op eenzelfde manier bedient en gediend te worden maar voor een supermarkt prijsje. Het concept is totaal anders, de kwaliteit van de gerechten zijn wel super en de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. De mogelijkheid zelf te bepalen hoe het menu er zal uitzien, uitgebreid of enkel een gerechtje, is een uitstekend idee. Mijn ervaring was heel positief, super zelfs dus een pluim voor de chef en het ganse team.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Cantine Copine

Steenkaai 34
8000 BRUGGE
Tel: 0470/97.04.55

www.cantinecopine.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden