El Fuego

Spaans

El Fuego
© El Fuego
Kenmerken
KeukenSpaans
Prijzen
Voorgerecht €12 tot €19,5
Hoofdgerecht €19 tot €35
Nagerecht €6 tot €12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 18:00 tot 22:00
do van 18:00 tot 22:00
vr van 18:00 tot 22:00
za van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00

Over El Fuego

Tapas en gerechten uit de houtskooloven: dé ingrediënten van tal van nieuwe restaurants. Ook El Fuego, in de schaduw van het Knokse casino, bewandelt dat pad. El Fuego zit op het gelijkvloers van een flatgebouw. Het interieur draagt duidelijk een Spaanse touch met veel hout, leder en vuurrode tegeltjes. Omdat de zaak nog maar pas open is, krijgen we als verwelkoming een lekker glaasje cava aangeboden, een biologische Xamprada brut. Een sympathieke attentie. De joviale uitbater vertelt ons dat de chef tien jaar ervaring heeft in een toprestaurant in Barcelona en zijn team hier Zuid-Amerikaanse roots heeft. Al bladerend in de kaart merken we dat ze in deze Latijnse keet wel stevige prijzen vragen, zeker wat de tapas betreft: € 15 voor gefrituurde inktvisjes, € 13 voor kroketjes van hesp en kip, € 16 voor gemarineerde ansjovis... Het Knokke-effect? Mijn tafelgenoot en ik bestellen de octopus uit de houtskooloven (€ 18) en de patatas bravas (€ 8). De aardappeltjes komen met een pittig sausje van ajuin, tomaat, chili en olijfolie: echt smakelijk en een leuke variant op de lookmayonaise die je er meestal bij krijgt. Ook de fijn gesneden octopus met stukjes aardappel en chorizo is een voltreffer. Voor de hoofdschotel twijfelen we tussen de paella met calamares, gamba's en schelpjes (€ 29) en de 'solomillo de buey' (ossenhaas, € 32), maar gaan uiteindelijk voor de 'vis van de dag' uit de houtskooloven. Wat de vis van de dag is en hoeveel hij kost moet de voor de rest vriendelijke dienster telkens gaan vragen in de keuken, wat niet zo professioneel overkomt. De vis blijkt uiteindelijk een griet te zijn, ongeveer 800 gram te wegen en € 36 te kosten. We delen de sappige, met look en olijfolie op smaak gebrachte en aan de graat gebraden vis en peuzelen hem tot het laatste stukje op. Het lichte rooksmaakje, dankzij de oven, maakt het af. Simpel maar o zo lekker! Met een flan van het huis ronden we deze geslaagde maaltijd af.

Heel fijne maar stevig geprijsde Spaanse keuken

woord Ruben De Ville
(31/05/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over El Fuego

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

andre - 17/06/17 17:39

Vernieuwend, super lekker ,enig in zijn soort

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over El Fuego

Canadasquare 20
8300 KNOKKE
Tel: 050/78.83.08

www.elfuego.be

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden