TouGou

Belgisch-Frans

TouGou
© TouGou
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €7 tot €16
Hoofdgerecht €19 tot €30
Nagerecht €8 tot €8
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 17:00
wo van 12:00 tot 17:00
do van 12:00 tot 17:00
vr van 12:00 tot 20:00
za van 12:00 tot 17:00
zo gesloten

Over TouGou

De Smedenstraat in Brugge kunnen we gerust de lekkerste straat van de stad noemen, met al die kwalitatieve traiteurs, viswinkels, bakkers en drankenhandels. In een vroegere beenhouwerij kwam er recent een delicatessenzaak annex restaurant bij: TouGou. Bij het binnenkomen treffen we een toonbank aan met kazen, charcuterie en bereide gerechten, verder in de zaak een eettoog, hoge en lage tafeltjes en een volledig open keuken. Het interieur is strak en hedendaags, een van de wanden is gedecoreerd met mooi uitgelichte lege wijnflessen. Het jonge koppel dat TouGou uitbaat, doet alles alleen. De gastvrouw verwelkomt me hartelijk. Bij mijn Duvel Tripel Hop krijg ik lekkere rillette van sardines en popcorn. Ai, de trend om popcorn te geven op restaurant juich ik persoonlijk niet toe: het is zout, plakt tussen de tanden en wekt geen eetlust op. Klassieke voorgerechten hebben ze hier niet, wel 'fijnproevertjes'. Dat gaat van Franse charcuterie over sardines en ansjovis tot oesters en sneetjes mi-cuit gebakken tonijn. Ik zit in dubio tussen de sardines uit Ghétaria (Baskenland, € 14) en de krokante ravioli's van canard à l'orange (€ 10) en kies het laatste. De ravioli's met binnenin zacht eendenvlees zijn kort gefrituurd en gaan gepaard met een gegeleerd sinaasappelsausje. Origineel en smaakvol! De zaak zit goed vol, maar het koppel blijkt goed op elkaar afgestemd en alles verloopt vlot. Op de kaart met hoofdgerechten prijkt veel vis (zwaardvis, pijlinktvis, vongole), maar ook Argentijnse entrecote en lamsvlees. Ik ga voor de wilde zeebaars (€ 27). De mooie portie vis komt op het bord met een lekkere ragout van groene en witte asperges, peultjes en aardappeltjes en een tapenade van sesamzaadjes. Een puur en smakelijk gerecht, maar een sausje of vinaigrette had het naar een hoger niveau getild. Ik drink er een glas prima Haut-Canteloup (€ 4,5) bij, een volmondige witte wijn uit de Blaye. Ik sluit af met 'verloren krentenbrood' (€ 8), in melk geweekt en dan gebakken brood met ei en suiker. Best lekker, al hoopte ik dat het hier een gepimpte versie van deze klassieker zou zijn, met een bolletje ijs of een vanillesausje. Al bij al is TouGou een frisse aanwinst voor Brugges lekkerste straatje.

Al bij al een frisse aanwinst voor Brugge

woord Ruben De Ville
(31/05/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over TouGou

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over TouGou

Smedenstraat 47
8000 BRUGGE
Tel: 050/70.58.02

www.tougou.be.

meer Belgisch-Frans

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden