Pieter Kookt

Belgisch-Frans

Pieter Kookt
© Pieter Kookt
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, tuin, bar/lounge
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 11:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 11:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 11:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo gesloten
Andere dagen mogelijk bij reservatie vanaf 8 personen.

Over Pieter Kookt

Begin 2016 sloot Eethuis Pieter. Een jaar later keert chef Pieter Lauwers terug met opgeladen batterijen en een nieuwe naam: Pieter Kookt. Het verschil? Minder couverts en minder personeel. We gaan de tweede dag na de opening langs en ik kan nu alvast verklappen dat daar niets van te merken valt: je voelt dat dit team gerodeerd kookt en serveert. Mijn lief kiest champagne (€ 13) van Philippe Gonet; ik proef graag de Virgin Negroni (€ 6,50), een mocktail met bitters en bloedsinaasappel. Intussen wachten ze op een doorgehakte knoop over drie, vier of vijf gangen. Chef Pieter komt zelf luisteren en we gaan all the way. Mijn vriend opteert voor begeleidende wijnen, ik hou het bij spuitwater. De crème van asperges met gerookte zalm en gerookte duivenborst met bosbes warmen ons alvast op. Bij de streekasperges, eitjes, garnalen en hoeveboter schenken ze een Grüner Veltliner van Tegernseerhof (€ 6). Het klassieke voorgerecht opent mijn aspergeseizoen op officiële en traditionele wijze. We vervolgen met gebakken kabeljauw, zeekraal, kroketje van mossel en saffraan, waarbij de overkant een Italiaanse Chardonnay genaamd Libaio (€ 6) drinkt. Opnieuw een geslaagd gerecht, alleen ontsiert de prikker door mosselkroket en vis het gerecht wat voor mij. Dan is het volgend seizoensproduct aan de beurt: lam met boontjes, peultjes en gratin van aardpeer. Zowel de lamskroon als -tong met hun bijpassend sausje bekoren. De frisse lentegroenten begeleiden perfect, alleen bij de gratin proef ik te weinig aardpeer. Daarbij hoort een Bordeaux van Château d'Avril (€ 7). Als tweeledig dessert verschijnt een gesloten kommetje met bovenaan mascarpone-ijs met limoen en onderaan een aardbeisoepje met framboosjes. Een frisse afsluiter van een fijn seizoensmenu! Pieter pikt de draad probleemloos terug op en zijn klanten lijken - terecht - meteen de weg terug te vinden.

Chef Pieter pikt de draad probleemloos terug op

woord Elise Descamps
(26/04/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Pieter Kookt

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  5/5

 
  5/5

Allaert hilde - 28/09/17 23:17

Over de ganse lijn TOP! Een aanrader!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Rommelaere Peter - 14/09/17 12:36

Heel lekker restaurant, zeker aan te bevelen. Mooi kader en hele vriendelijke losse bediening. Zeker het bezoeken waard.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Pieter Kookt

Delaerestraat 32
8800 ROESELARE
Tel: 051/20.00.07

www.pieterkookt.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden