De Boeie

Belgisch-Frans

De Boeie
© De Boeie
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, tuin
Prijzen
Budget €Driegangenmenu lunch: € 29; Driegangenmenu bistro: € 42
Voorgerecht €11 tot €21
Hoofdgerecht €19 tot €38
Nagerecht €7 tot €10
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
wo gesloten
do gesloten
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 21:00

Over De Boeie

Chef Mark en gastvrouw Ria heropenen hun De Boeie op een nieuwe locatie: ze ruilen de Blankenbergse Zeedijk voor de Molenstraat - een zijstraat van de winkelwandelstraat. Op een zondag trekken we richting zee voor de lunch en we zijn duidelijk niet alleen. We installeren ons in het achterste deel met zicht op stadstuin en open keuken. Meteen valt de joviale en attente bediening op, altijd een aangename binnenkomer... We bestellen champagne Autréau (€ 10) en informeren of we per tafel hetzelfde menu moeten kiezen. Gelukkig niet, want we raken het onderling niet eens! Mijn vriend lonkt naar het relatief klassieke lunchmenu (€ 29 - 3 gangen) met kort door de bocht risotto, entrecôte en yoghurtijs. Ik vind mijn meug in het bistromenu (€ 42 - ook 3 gangen). Ondertussen komt er bruiswater op tafel, vraagt hij begeleidende wijnen en besluit ik te BOB'en. Na de amuses met asperge en bloemkool in de hoofdrol verschijnt mijn eerste bord met buikspek, langoustine en rode biet. De kleurrijke compositie met surf-'n-turfelementje streelt het oog, zeker nu de rode bietjes gezelschap krijgen van anderskleurige collega's. Langoustines en buikspek gaan trouwens wonderwel samen. De overkant geniet van de lenterisotto met groene asperges en een glas Chenin Blanc van Luc Pirlet & Cholot (€ 6,50). Dan volgt mijn lotte met kokkels, romanesco, broccoli, tandoorimayo en puree. Lang geleden dat ik lotte at en ik neem mij meteen voor om dit stevige visje toch vaker te kiezen. De groenteboog bevalt, alleen de kokkels proeven te gaar of misschien zelfs opgelegd. Ik bespeur ook voldoening over de entrecôte en het glas Chateau Fontarèche (€ 5,50 - Corbières). Afronden doe ik met frangipanecake, Granny Smith en peperkoek: opnieuw een veelkleurig gerecht met een leuke combinatie van zure appel en zoete cake. Nog een glaasje Earl Grey en we zijn opgewarmd om de gure wind te trotseren voor een strandwandeling.

Verzorgde bistro met ervaren chef en joviale gastvrouw

woord Elise Descamps
(26/04/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Boeie

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Boeie

Molenstraat 28
8370 BLANKENBERGE
Tel: 050/73.45.75

www.deboeie.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden