Brasserie du Parc

Belgisch-Frans

Brasserie du Parc
© Brasserie du Parc
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras
Prijzen
Voorgerecht €4,50 tot €14,50
Hoofdgerecht €15,50 tot €19,50
Nagerecht €4 tot €8
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 08:00 tot 21:00
do van 08:00 tot 21:00
vr van 08:00 tot 21:00
za van 08:00 tot 21:00
zo van 08:00 tot 21:00

Over Brasserie du Parc

Dikke Mathilde, het bloemenuurwerk, het Kursaal,... Brasserie du Parc past óók in dat lijstje wanneer we over Oostende praten. Deze grande dame uit het begin van de twintigste eeuw houdt koppig stand tussen de flatgebouwen. Onlangs kwam ze echter in nieuwe handen, maar aan het intussen beroemde art-deco interieur werd niet geraakt: hier noemt het toilet nog lavatory en wordt de koffie geserveerd in zilveren filters. De oude dame heeft wel enkele ouderdomskwaaltjes: we zakken redelijk diep in de banken langs de muur en voelen de koude Oostendse wind door de schuiframen naar binnen komen. De kaart is niet zo uitgebreid, er zijn wel wisselende suggesties. We bestellen een gin & tonic (€ 9,5) en een half & half (witte wijn en cava, € 6,50) en omdat we al een kleine honger hebben ook een bordje Italiaanse ham (€ 9) die uiteindelijk vrij zoutig blijkt te zijn. Ondertussen bekijken we de nogal onoverzichtelijke kaart, de lunchgerechten kan je immers ook 's avonds bestellen en de Oostendse specialiteiten staan tussen de aperitieven en de cocktails. We besluiten om drie garnaalkroketten (€18,50) te delen en als hoofdgerecht het vispannetje (€19,50) en de schartong (€19,50) te bestellen, want aja, we zitten aan de zee! De garnaalkroketten worden klassiek geserveerd met brood, een schijfje citroen en gefrituurde peterselie. De kroketten zijn correct met een goed gekruide vulling en met voldoende garnalen. Jammer van de peterselie die niet krokant gefrituurd en uitgelekt is, het plasje vet in ons bord zegt genoeg. De drie tongscharretjes zijn mooi en graatloos, dat bespaart een hoop ellende, maar niet krokant gebakken en om één of andere duistere reden met paprikapoeder bestrooid. Het slaatje en dan vooral de wortels die er bij worden geserveerd komen recht uit de verpakking. Hmm. Mijn vispannetje dan: dat is rijk gevuld met champignons, stukken zalm en een tongscharrolletje, en mooi gegratineerd. Spijtig dat de mayonaise industrieel en te zoet is. We drinken er een karaf witte huiswijn (€ 15) en een fles spuitwater bij. Ik sluit nog af met een dame blanche (€ 8) maar de net-nietlijn wordt tot op het einde doorgetrokken: lekker ijs, maar slagroom uit een spuitbus en chocoladesaus uit een knijpfles die in de microgolfoven werd opgewarmd. Verse mayonaise, correcte chocoladesaus, een fris slaatje, het zijn allemaal zaken die volgens ons vanzelfsprekend zijn, maar waar zo veel tegen gezondigd wordt. Om 20 uur komt de dienster met de rekening en vraagt om alvast te betalen omdat haar dienst er op zit. We betalen € 109 en besluiten om dan ook maar geen koffie meer te drinken. Brasserie du Parc zou een instituut kunnen zijn in Oostende, maar overal worden de kantjes er een beetje afgereden.

Kan een Oostends instituut zijn, maar is het nog niet

woord Filip Bil
(29/03/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie du Parc

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Brasserie du Parc

Marie-Joséplein 3
8400 OOSTENDE
Tel: 059/51.13.05

www.brasserieduparc.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden