Gastro Henri

Belgisch-Frans

Gastro Henri
© Gastro Henri
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €€ 49 voor sharing menu ('s avonds)
Voorgerecht €17 tot €21
Hoofdgerecht €23 tot €36
Nagerecht €8 tot €12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
wo van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
do van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
vr van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
za van 11:30 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
zo gesloten

Over Gastro Henri

Foodsharing zit in de lift en dat is ook de jonge Roeselaarse chef Jonas Aernout niet ontgaan. Hij opende afgelopen najaar in de Henri Horriestraat Gastro - jawel - Henri. Wij arriveren op een vrijdagavond als eerste gasten. Meteen krijgen we de kaart en een woordje uitleg. Het sharing menu (€ 49) behoort tot de opties, wij denken wegens tijdsnood eerder aan à la carte en niet delen. Starten doen we met een geslaagde alcoholvrije cocktail (€ 6) die gember en limoen bevat en twee hapjes: gefrituurde nobashigarnaal (€ 16) en huisgemaakte bitterballen (€ 8). De smaakvolle garnalen dippen we in een currysausje; de ietwat muffe bitterballen in tartaar. Beide porties vullen vrij goed, waardoor we tevreden zijn hierna rechtstreeks naar de hoofdgerechten te springen. Voor mij wordt dat op vel gebakken kabeljauw (€ 27). Mijn vriend lust graag rund en informeert naar de helft van de Simmental côte à l'os (normaliter voor 2 personen). Ze stellen hem een alternatief stukje rund (€ 28) voor en hij hapt toe. Ik proef tevreden van mijn mooie stuk vis met preistampers (ook wel 'stoemp' in andere provincies), romanesco, kerstomaatjes en sugar snaps. Alleen onhandig dat de mousseline volledig op het vel ligt, want dat eet ik liever niet op... Aan de overkant hoor ik geen klachten over het rundsvlees en de béarnaise, wel ontwaar ik licht gemompel bij de rest. De patata brava blijken vrij droge uitgestoken aardappelen, de linzenhummus een poging tot originaliteit bij een Belgische klassieker. Daarbij drinkt hij een uitstekend glas San Lorenzo uit Montepulciano d'Abruzzo (€ 5). Ik hou het bij een ginger ale van Thomas Henry (€ 3,50). Na deze wederom royale porties passen we voor dessert. De rekening volgt vlot, de kans krijgen om die ook effectief te betalen blijkt minder evident. Na meer dan een kwartier wachten kunnen we dan toch vertrekken. Altijd jammer, zo'n valse noot op het eind.

Royale foodsharing met wat werkpuntjes

woord Elise Descamps
(29/03/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Gastro Henri

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

BENEDICTE SOENEN - 1/04/17 10:13

Gezellig concept om met vrienden een geslaagde avond door te brengen. Het foodsharing-menu draagt bij tot conversatie over het tafelen onder het gezelschap. De hoge tafels zijn top! Van daar kun je ook de sfeer in de open keuken opsnuiven.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Gastro Henri

Henri Horriestraat 6
8800 ROESELARE
Tel: 051/22.05.22

www.gastrohenri.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden