De Mess

Wereldkeuken

De Mess
© De Mess
Kenmerken
KeukenWereldkeuken
Accommodatie bar/lounge
Prijzen
Voorgerecht €7 tot €9
Hoofdgerecht €16 tot €18
Nagerecht €7 tot €10
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo gesloten
do van 17:30 tot 22:00
vr van 17:30 tot 22:00
za van 17:30 tot 22:00
zo van 17:30 tot 22:00

Over De Mess

Het team van De Mess - ook een cateringdienst - kookt graag op verplaatsing, maar doet dat nu met hetzelfde plezier op een vaste stek in Sijsele, waar ze een oud legerpand omvormden tot 'proeverij'. Na het bestijgen van de metalen trap komen we in een ruime bovenetage met bar en veel liefhebbers van werelds eten present. Onze grote tafel delen we met drie dames, zonder dat het de privacy verstoort. We besluiten om te starten met cocktails (€ 10). White Horse voor mij, Estoy Crudo voor hem. Mijn combi van witbier, gin, vermouth en citroen bevalt, de overkant slurpt van een mix met tequila, kruidenlikeur, limoen en gember. De eerste honger stillen we met fruity fish taco (€ 8), Korean sliders (€ 8) en Vietnamese wulken (€ 6). De taco met gefrituurde kabeljauw en de wulken in oosterse bouillon brengen ons meteen in de juiste sfeer. De mini-burgertjes met Koreaans gelakt buikspek en kimchi doen daar nog een verrukkelijk schepje bovenop. Daarna twijfel ik: vlees, vis of veggie. Mijn vriend gaat vrij resoluut voor umami Mess steak (€ 18) met friet (€ 3) en Caeser sprout salad (€ 4). Ik hak de knoop uiteindelijk door met Balinese beekridder (€ 16) en Cambodjaanse veggies (€ 4). Ja, ik vertoef de meerderheid van mijn tijd bij De Mess in Azië... Uit de wijnkaart selecteer ik de Kingfisher Bay (€ 7), een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. Bij het rundsvlees hoort rood: dat wordt eerst een Zuid-Afrikaanse Pinot Noir van Paul Cluver Estate (€ 8) en later nog de Amplus (€ 8) van Chileense Carignan. De mooi gegrilde Holstein entrecôte gaat er goed in en met de frietjes en de caesarsalade op basis van spruitjes komt hij uit bij een gepimpte Vlaamse klassieker. Ikzelf ben tevens tevreden van mijn visje in een zachte curry en de wokgroenten met een duidelijke kokostoets. Dessert kan er absoluut niet meer bij, dan maar afrekenen... De Mess trekt het werelds concept consequent door in de borden en de glazen, alleen zou de ruimte deze reis rond de wereld nog iets meer mogen uitademen.

Reis rond de wereld in een oud legerpand

woord Elise Descamps
(22/02/2017)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Mess

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Mess

Bloemisterijstraat 1
8340 SIJSELE
Tel: 050/54.53.51

www.demess.be

meer Wereldkeuken

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden