Plat Préféré

Belgisch, Frans

Plat Préféré
Kenmerken
KeukenBelgisch, Frans
SpecialiteitVleesgerechten, Wild
Prijzen
Budget €Driegangenmenu: € 37
Voorgerecht €12 tot €18
Hoofdgerecht €16 tot €29
Nagerecht €6 tot €9
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 17:00 tot 21:00
di van 17:00 tot 21:00
wo gesloten
do van 17:00 tot 21:00
vr van 17:00 tot 21:00
za van 17:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 21:00

Over Plat Préféré

Plat Préféré lijkt een fata morgana in het rustige Snaaskerke. Je zou er eerder een 'café De Sportwereld' verwachten in plaats van dit restaurant met trendy interieur.Bij het binnenkomen vallen de warme, bruine tinten op, het kleine salonnetje met gezellige open haard en enkele hoge tafels met comfortabele stoelen. De ontvangst is iets minder warm: nogal kort wordt gevraagd onder welke naam we gereserveerd hebben. Gelukkig is de andere dame in de bediening vlotter. We bestellen een Dunes gin-tonic en een alcoholvrij aperitief met pompelmoes en tonic, die eerste geserveerd met een stengel citroengras, die tweede iets te zoet, waardoor de pompelmoes niet doorsmaakt. Daarbij komt een vismousse met rouille als hapje, met lekker veel vis en een hardgekookt eitje. Op de kaart spotten we tal van Belgische klassiekers: steak tartaar, stoverij, vol au vent,¿ Mijn vrouw laat haar oog vallen op de vissoep met rouille (€ 12), ik wil wel de coquilles proeven met pompoenzalf en buikspek (€ 17). Ondertussen is het restaurant goed volgelopen, de zaak is duidelijk een voltreffer. Dat zijn trouwens ook mijn coquilles, perfect gebakken, mooi gekorst aan de buitenkant, nog ietwat glazig binnenin. De combinatie met de pompoen en het buikspek is geslaagd. Het vissoepje is goed afgekruid en zoals beloofd rijkelijk gevuld met scampi, mosseltjes en stukjes vis. Rouille, croutons en gemalen kaas komen er bij in aparte potjes. De hoofdgerechten staan in het teken van het wildseizoen. Het hert (€ 29) en de fazant (€ 27), graag. We krijgen twee heel mooie borden met een kannetje saus. De fazant is echter op het randje van te droog, en ook een beetje jammer dat enkel de filets worden geserveerd - een bereiding mét de billetjes had het gerecht een niveautje hoger getild. Het vergezellend witloof is wel heerlijk gekarameliseerd en de kroketjes zijn subliem! Mijn bereiding van hertekalf is helemaal super: mooie stukken vlees, perfect gebakken, de groentenmengeling met groene kool, paddestoelen en spruitjes doen denken aan winterse avonden, en de truffelpuree is rijk van smaak. Van een feestgerecht gesproken! Dan is het tijd om klassiek af te sluiten, met een correcte dame blanche en een koffie, waarbij we ouderwetse snoepjes zoals guimauves en klompjes krijgen. We voelen ons op slag 25 jaar jonger! Laat het duidelijk zijn: de chef hier kent zijn stiel en de gerechten die geserveerd worden zijn, op een paar schoonheidsfoutjes na, het resultaat van product- en vakkennis.

De chef kent zijn stiel en producten

woord Filip Bil
(7/12/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Plat Préféré

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 4
 
  5/5

 
  5/5

Gouwy Jean-Pierre - 21/09/17 13:46

Een restaurant waar verse ingrediënten en een gastvrije bediening een constante blijft aan een correcte prijs. Professionele kookkunst , dankzij de vele ervaringen , is hier smaakvol aanwezig. Een boeiende wijnkaart met enkele verrassende selecties.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Veerle Decoster - 12/09/17 19:47

Eindelijk een restaurant waar je de klassiekers kan eten en waar die goed gemaakt worden! Het is ook zeer plezierig dat je kinderen ook welkom zijn en dat er met hun rekening gehouden word. Zo krijgen zij hun hoofdschotel voor de ouders, zodat die rustig kunnen genieten van warm eten :-)

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Melissa Jürgen Govaert Slambrouck - 8/09/17 18:11

Super gezellig restaurant, heel lekker eten , zeer vriendelijk personeel en baas ¿¿¿¿ Top in het algemeen

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Freek Couvreur - 8/09/17 16:28

Schitterende zaak waar de patron ook achter het vuur staat met veel bravoure en klasse.. De prachtige schotels, de vriendelijke ontvangst en de leuke sfeer bezorgen je hier een schitterende avond onder vrienden, familie of collega's. Het gebruik van verse producten is een duidelijke meerwaarde voor dit restaurant. De nabijheid van een ruime parking op amper 50m van de zaak is een serieus pluspunt voor deze topper aan het Westvlaamse gastronomische firmament.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Plat Préféré

Dorpstraat 71
8470 SNAASKERKE
Tel: 059/42.81.82

www.platprefere.com

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden