Brasserie Balthazar

Belgisch-Frans

Brasserie Balthazar
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitGrill
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €tweegangenlunch: € 24, driegangenlunch: € 30 (op ma, di, vr)
Voorgerecht €14 tot €25
Hoofdgerecht €22 tot €60
Nagerecht €11 tot €16
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
di van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
wo gesloten
do gesloten
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:00 tot 22:00
Open 7/7 tijdens feestdagen

Over Brasserie Balthazar

Brasserie Balthazar, dat is het nieuwe project van de Brusselse sterrenchef Yves Mattagne en z'n Knokse gezant Laurent Vandekerckhove. Een aanwinst voor de flamboyante badstad? De brasserie zit op het gelijkvloers van een afgewerkte blok in buurt-in-opbouw Duinenwater. Eerst krijgen we barslechte plaatsen: tegen elkaar geperste krukken aan een toog met zero zicht op het restaurant. Na vriendelijk protesteren mogen we iets meer in de ambiance zitten. In de open keuken imponeren alvast enkele grills met draaiende kipjes. We starten met Cuba Libre (€ 12)en Mombasa gin tonic (€ 15,50) voor mijn lief. Daarbij dempen hapjes de honger: aan het spit gekarameliseerde chicken wings met Aziatische touch en barbecuesaus (€ 12) en een zuiderse aperoplank met charcuterie, olijven en meer lekkers (€ 19). Hoewel de voorgerechten lonken, besluiten we om voor een XXL-hoofdschotel te gaan. We delen geen Mechelse koekoek, maar côte à l'os Rubia Galega uit Spanje (€ 45 per persoon) met bearnaise (€ 8), groene peperroomsaus (€ 5), frietjes (€ 3), jonge spinazie (€ 6), zachte paprika aan het spit (€ 6) en een slaatje (€ 4). Bij Balthazar serveren ze graag eten op hoogte, wat de gerechten extra cachet geeft. Na de starters verschijnt nu ons voorgesneden vlees mét been op het podium. Het gemarmerde en gerijpte rund slaat in met z'n intense smaak. Bij zo'n bijzonder vlees hoort een evenwaardige wijn en die vinden we dankzij enig advies in de Métairies Du Clos Vielles Vignes (Languedoc, 2004, € 43). Ook alle bijgerechten zitten op niveau, alleen van de bearnaise met eekhoorntjesbrood verwachtte ik iets meer. Mijn dessert gaarde óók aan het spit: ananas met kruiden, butterscotch en ijs (€ 11). Hemels, en een topcombinatie met verse muntthee (€ 5,50). We maakten vrij dure keuzes, wat logischerwijs resulteert in een rekening met nogal wat peper. Op de keuken en het interieur van Brasserie Balthazar valt weinig tot niets aan te merken, wel stoor ik mij aan de iets te jolige maîtres en de merkbare spanningen tussen het personeel. Other than that: een indrukwekkende restaurantervaring!

Nieuwe project van Yves Mattagne in Knokke, met imposante grills en dito vleesjes

woord Elise Descamps
(7/12/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasserie Balthazar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Brasserie Balthazar

Gilbert Decockstraat 1
8300 KNOKKE-HEIST
Tel: 050/95.08.85

www.brasseriebalthazar.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden