Le Parisien

Belgisch-Frans, Italiaans

Le Parisien
© Le Parisien
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Italiaans
SpecialiteitBistrokeuken,
Accommodatie hotel
Prijzen
Voorgerecht €6 tot €18
Hoofdgerecht €11 tot €24,5
Nagerecht €6,5 tot €9,5
Bancontact Visa
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 08:30 tot 22:00
do van 08:30 tot 22:00
vr van 08:30 tot 22:00
za van 08:30 tot 22:00
zo van 08:30 tot 22:00

Over Le Parisien

'Een vleugje Parijs in Oostende', dat belooft Le Parisien. Laat ondergetekende nu net een grote fan van de lichtstad zijn. Redenen genoeg dus om de Parijse sfeer te gaan opsnuiven in de Koningin der Badsteden. Het gebouw en het interieur hebben alvast de allure van een klassieke Parijse brasserie: hoge plafonds, lederen zitbanken, een imposante luster... Midden in de eetzaal is de onthaalbalie van het bij het restaurant horende hotel gevestigd. Reken dus maar op van gezelschap van telefoongerinkel en met koffers zeulende toeristen tijdens de maaltijd. Toch een beetje vreemd. Als welkomsthapje bij het aperitief krijg ik popcorn, niet meteen exemplarisch voor de Parijse eetcultuur. De voorgerechten op de kaart brengen me ook niet in vakantiestemming en zijn weinig inspirerend. Kaaskroketten, garnaalkroketten, escargots, rundscarpaccio, zalm... Dan gaan we maar voor de vitello tonato (14 €). De kok schikt het geheel in een half maantje langs de rand van het bord, zoals je een tijd geleden zag in eerder gastronomische restaurants, terwijl dat bij een klassiek gerecht als vitello tonato eigenlijk overbodig is. Er liggen tomaten en komkommers bij, maar die bieden geen meerwaarde, en ook de andere ingrediënten op het bord hebben geen samenhang. De tonijnsaus is in drupjes op het bord gespoten waardoor er gewoon te weinig van is. Niet dat we die met wat brood kunnen opeten, want dat brengt een wel erg luid sprekende ober pas halverwege het gerecht. Ik duik de kaart nog eens in voor de hoofdgerechten en merk op dat ze bij quasi alle gerechten - zowel de zeetond, gebakken zalm als de steak rossini - dezelfde garnituur geven: gefrituurde polenta. Nou, ik waan me hoe langer hoe minder in Parijs... Ik opteer voor de gamba's met mesclun, couscous, yoghurtdressing en - je raadde het - gefrituurde polenta. Er valt niet veel interessants over te zeggen, behalve dat de nogal lompe provençaalse saus niet bij het gerecht past. Afsluiten gebeurt gelukkig toch in schoonheid, met een volgens de regels van de kunst geklopte sabayon met rood fruit. Misschien toch maar een échte citytrip overwegen om van de Parijse keuken te genieten.

Beter naar Parijs gaan voor inspirerende, Parijse keuken

woord Ruben De Ville
(5/10/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Le Parisien

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Le Parisien

Groentemarkt 19
8400 OOSTENDE
Tel: 059/27.90.06

www.leparisienoostende.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden