Resto Nous

Fusion, Frans

Resto Nous
© Resto Nous
Kenmerken
KeukenFusion, Frans
Prijzen
Budget €circa 50 euro drie gangen
Voorgerecht €5,50 tot €18
Hoofdgerecht €27 tot €29
Nagerecht €3 tot €8,50
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:30 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
di gesloten
wo gesloten
do van 11:30 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
vr van 11:30 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
za van 11:30 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
zo van 11:30 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30

Over Resto Nous

De naam 'Nous' - als in: 'ons' - zegt het al een beetje. Resto Nous in Brugge speelt in op de nieuwe, uit Spanje overgewaaide culinaire trend: het delen van gerechten. Het restaurant serveert ook een fusion kitchen: Franse klassiekers met een twist en veel oosterse invloeden. Klinkt boeiend, dus moet geproefd worden. Het interieur oogt licht en luchtig. Met bleekhouten tafels, moderne stoeltjes, een groot krijtbord met de suggesties en een open keuken. Bij het lekkere brood komen twee tapenades: van zongedroogde tomaat en van gele curry. Die van tomaat bevalt, de andere is minder geslaagd. De voorgerechtjes/hapjes kun je blijkbaar delen als je met meerdere personen bent, vooral met de bedoeling om dan van meer gerechtjes te kunnen proeven. Eenzame eters kunnen óók van dat lekkers genieten, dan hebben ze gewoon de grootte van een licht voorgerecht. We bestuderen de kaart en lezen onder andere: tartaar van tonijn, bouchot mosseltjes op Thaise wijze, kokossoepje met kip, karnemelkstamper met kwartelei en tartaar van gerookte zalm. Meestal met daarbij een bedrag tussen 8 en 12 euro: vriendelijk geprijsd is dat. Ik kies in m'n eentje vastberaden voor de oesters met in rode wijnazijn gemarineerde, apart geserveerde sjalot. De Normandische schelpdieren zijn klein van formaat maar super van smaak. Bij de hoofdgerechten is de keuze moeilijker. Traag gegaarde lamsheup met gebakken linzen en sinaansappelsausje, jonge tarbot met gesmolten venkel en limoenpuree, simmental ribstuk met chimichurri, fettuccine en rucola... Het doet allemaal wel watertanden. Ik hak de knoop door en ga voor de kalfsribeye met aubergine, kervel en provençaalse aardappelen. Het kalfsvlees is gebakken zoals het hoort (nog licht rozig), mals en smaakvol, maar in de garnituur mis ik wat variatie. Alles is even smeuïg en zacht van smaak: een krokant elementje of wat fraîcheur hadden dit gerecht opgetild. Ik twijfel of ik afsluit met een zelf samengesteld kaasplankje, 3 euro per stuk) of met een dessert en word dan toch verleid door de dâme blanche. En wat een knapppe dame: het ijs zit in een omhulsel van chocolade dat smelt als je de warme chocoladesaus er over giet. De chocoladesaus is wel eerder flets van smaak en de kwaliteit van het ijs doorsnee. Jammer van de afsluiter, maar toch kom ik nog eens terug om de rest van de kaart te proeven.

Vriendelijk geprijsde deelgerechtjes, maar te zacht van smaak

woord Ruben De Ville
(5/10/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Resto Nous

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Resto Nous

Kleine Sint-Amandsstraat 12
8000 BRUGGE
Tel: 050/34.43.20

www.restonous.be

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden