Boury

Internationaal

Boury
© RV - Boury
Kenmerken
KeukenInternationaal
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras, tuin, bar/lounge, eigen parking, aangepast voor andersvaliden
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00
wo van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00
zo gesloten

Over Boury

Tim Boury en vrouw Inge verhuisden recent naar een imposante villa in de Rumbeeksesteenweg. Op een zomeravond rijden we de parking van deze indrukwekkende locatie op. Helaas laat de temperatuur geen terras toe, dus krijgen we een ronde tafel in het stijlvolle interieur. De boxen pompen beats, Boury beats. We besluiten met z'n vieren een fles huischampagne Locret-Lachaud (€ 90) te delen en daarna alle zeggenschap bij de chef te leggen met het menu 'ontdek & ervaar' (€ 79 voor 5 gangen). Graag met aangepaste wijnen, die per glas worden verrekend. Spannend! Synchroon met de bubbels passeert een strakke stoet van zes amuses waarmee Tim Boury alvast zijn keuken etaleert. We zijn overtuigd en hopen tegelijk dat het tempo wat zakt. Dat doet het gelukkig. Als eerste wijn schenkt men Raats (€ 6,50), een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. Die ondersteunt het gerecht met zeebaars, oester, komkommer, mierikswortel, radijs perfect. Ik hou van een frisse starter en de combi van rauwe zeebaars met gerookte oester vervult deze voorkeur volledig. We vervolgen met een chardonnay van La Baume (€ 7). Opnieuw een prima match met de volgende gang: tarbot, mossel, asperge, lamsoor. Deze ingrediënten beloven veel goeds en mijn smaakpapillen bevestigen. Over naar een côtes du Rhône van Grès Vincent (€ 7). De begeleidende Anjouduif met tuinbonen, wortel en girolles laat even op zich wachten. Naast de borst op het bord komt een kommetje met tarwe en het boutje dat we met smaak opsmikkelen. Daarna verkiezen de heren kazen (€ 9 extra), de dames desserts. Het duurt niet lang of ik voel spijt, want de kaaservaring blijkt het summum van de avond. Ze genieten zichtbaar van zes kazen, drie soorten chutney - met de in mosterd gemarineerde peer als topper -, twee types brood en drie bijhorende drankjes (€ 6 voor dessertwijn, bier en jonge Madeira). Fijn dat mijn nagerechten met aardbei en rode biet in de hoofdrol niet ontgoochelen. Nu blijkt de vaart volledig verdwenen, zowel de koffie met zoetigheden als de rekening blijven lang weg. Toch altijd een domper op de eetvreugde. Soit, Boury maakt bijna alles goed met de eigentijdse keuken op sterrenniveau, de bijzonder betaalbare wijnen en het schitterende kader.

Eigentijdse sterrenkeuken en betaalbare wijnen in een schitterende villa

woord Elise Descamps
(7/09/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Boury

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Els Dejonckheere - 20/09/16 22:05

Supermooi ingericht, zeer vriendelijk, gerechtjes perfect en verrassend, en bij het verlaten van de zaak krijgt elke klant nog een verrassing mee naar huis.... echt topkwaliteit

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Boury

Rumbeeksesteenweg 300
8800 ROESELARE
Tel: 051/62.64.62

www.restaurantboury.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden