De KleinKeuken

Belgisch

De KleinKeuken
© De KleinKeuken
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitVegetarisch
Accommodatie terras, ontbijt, brunch
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €3 tot €5
Hoofdgerecht €7,5 tot €13,5
Nagerecht €3,5 tot €4,5
Bancontact
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:30 tot 21:00
wo van 11:30 tot 21:00
do van 11:30 tot 21:00
vr van 11:30 tot 21:00
za van 11:30 tot 21:00
zo gesloten

Over De KleinKeuken

Wie houdt van gezonde en ecologisch verantwoorde gerechten is bij De KleinKeuken in de Kortrijkse Budastraat aan het juiste adres. In hun eethuis/verpakkingsvrije winkel kiezen Gwenn Dejaegere en Liselotte Delobelle voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, die ze verwerken in vegetarische en veganistische gerechten. Ik vraag mijn meest kritische veggie vriendin mee en op een zonnige zaterdagmiddag vleien we ons neer op het terras.</B> De samenstelling van de kaart verandert doorheen het jaar en is door de versheid en het seizoensgebonden karakter van de gerechten eerder beperkt, maar toch is er voor elk wat wils. Als voorafje delen mijn vriendin en ik een portie falafel (€ 5), die wordt geserveerd met een dipsaus van yoghurt en kruiden. Mijn tafelgenote kiest voor een glas droge witte huiswijn, ik houd het bij een spuitwatertje. De falafelballetjes zijn naar mijn mening goed gekruid en passen bij de frisse dip, maar mijn partner in crime merkt op dat ze haar verdacht veel doen denken aan de exemplaren met rozijnen die je kant-en-klaar kan kopen in de biologische supermarkt. Ik check de kaart, waar inderdaad niet wordt vermeld dat de falafel homemade is. Zou het? Wat 100% zeker wél huisgemaakt is, is ons hoofdgerecht. Ik neem een ovenschotel met bloemkool, ananas, bulgur, tomaat, champignons en currysaus (€ 13,5), die niet teleurstelt. Alle ingrediënten van het gerecht passen bij elkaar, en de currysaus is licht pikant, maar niet té pittig. Karen stelt haar eigen salade samen. Het pronkstuk van De KleinKeuken is immers de uitgebreide saladbar. Voor € 10,5 kies je een basis, groenten, vulling, eiwitten, topping én dressing. Haar uiteindelijke salade bestaat uit gemengde sla, rode biet, geroosterde bloemkool, geraspte wortel, quinoa, een scharreleitje, gemengde noten en een veganaise met kruiden. Dat zijn heel wat ingrediënten en het is dan ook een royale salade, die gelukkig ook nog eens heel smakelijk blijkt te zijn. De groenten zijn kraakvers, de veganaise lichtzurig en fris. Mijn tafelpartner is een happy veggie. Tenslotte is het tijd voor een stuk taart. Op de website van De KleinKeuken lazen we dat de eigenaars met hun taartjes en gebak willen laten zien dat er ook guilt-free pleasures bestaan die zo lekker en puur zijn dat je zou vergeten hoe gezond ze zijn. Een mens zou voor minder beginnen watertanden en groot is mijn verbazing - en toegegeven: ook mijn teleurstelling - wanneer blijkt dat er die dag geen taart in huis is. Als je het gebak op je website uitspeelt én geen ander dessert op het menu hebt, moet je er wel voor zorgen dat het er is. Zéker op een drukke dag in het weekend!

Grote teleurstelling wanneer er geen dessert blijkt te zijn

woord Birte Govarts
(29/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De KleinKeuken

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De KleinKeuken

Budastraat 8
8500 KORTRIJK
Tel: 0472/49.65.39

www.dekleinkeuken.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden