O'Hazar

Belgisch

O'Hazar
Kenmerken
KeukenBelgisch
SpecialiteitVleesgerechten
Accommodatie terras, tuin, bar/lounge, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Driegangenmenu: € 37
Voorgerecht €6 tot €17
Hoofdgerecht €19 tot €27
Nagerecht €8 tot €9
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 11:45 tot 14:30 en van 14:45 tot 17:00
wo van 11:45 tot 14:30 en van 14:45 tot 17:00
do van 11:45 tot 17:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 11:45 tot 17:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 11:45 tot 17:00 en van 19:00 tot 21:00
zo gesloten

Over O'Hazar

Een lunch-, dessert- en loungebar én restaurant onder één dak. Dat Daisy Verslyppe en David Bapout van O'Hazar ambitieus zijn, is het minste wat we kunnen zeggen. Wij schoven de voetjes onder tafel in het resto-gedeelte. Wanneer we om 19u stipt arriveren, worden we enthousiast begroet door gastvrouw Daisy. Een vriendelijkere ontvangst konden we ons niet wensen, een mooier decor ook niet. De inrichting van O'Hazar is een perfecte mix tussen klassiek en modern, de blikvanger een opgezette panter. Hopelijk spreekt het eten ons minstens even hard aan. Mijn man kiest voor een driegangenmenu (€ 37), ik besluit à la carte te eten. Maar eerst is het tijd voor een aperitief. Hij gaat voor de cocktail van het huis met Aperol (€ 8) - 'heel fris, echt een aanrader!' -, ik voor een virgin mojito (€ 5), die me bijna doet vergeten dat ik door mijn zwangerschap geen alcohol mag drinken. Als voorgerecht neemt mijn man een garnaal- en ik een parmezaankroket (€ 13). Beide zijn huisbereid en worden geserveerd met een frisse salade met onder andere wortel en ui. Mijn man is laaiend over zijn exemplaar, dat volgens hem kraakvers is en om duimen en vingers bij af te likken. Als ik de krokante korst van mijn eigen kroket 'kraak', loopt de vulling eruit. Hmmm, dit benadert wat ons betreft de kroket-perfectie. Over naar het hoofdgerecht. Hij eet entrecôte met rozemarijnsaus en gebakken aardappeltjes, ik een pasta met truffel (€ 22). De entrecôte is perfect saignant gebakken en combineert goed met de rozemarijn, de aardappels zijn lekker krokant. Om te drinken bestelt mijn man een glas rode huiswijn. Het is een merlot van het wijnhuis Guillaume, uit de Franse Languedoc-Roussillon. Een karakterwijn, maar dat mag bij dit gerecht. Ook mijn pasta smaakt heerlijk en de truffel komt goed tot z'n recht in de romige saus. Aangezien O'Hazar zich profileert als een expert inzake desserts, kijken mijn man en ik al de hele avond reikhalzend uit naar de afsluiter. Hij kiest een aardbeiencrème - het is tenslotte het seizoen -, ik een moelleux van chocolade (€ 9). De presentatie van de aardbeiencrème is eerder sober: het gerecht wordt geserveerd in een glas, met enkele aardbeien on top. Maar dat wordt goedgemaakt door de smaak. Elke hap die je neemt is een perfecte aardbeien-explosie in je mond. Mijn moellleux is krokant aan de buitenkant en vloeibaar vanbinnen, en wordt vergezeld door een bolletje huisgemaakt ijs en vers fruit. Even overweeg ik mijn bord uit te likken, maar aangezien mijn man en ik snel nog willen terugkomen, zie ik er toch van af.

Dit restaurant benadert de perfectie

woord Birte Govarts
(29/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over O'Hazar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over O'Hazar

Rijselstraat 3
8930 MENEN
Tel: 056/30.62.78

www.ohazar.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden