Hubert Gastrobar

Belgisch, Frans

Hubert Gastrobar
Kenmerken
KeukenBelgisch, Frans
SpecialiteitVleesgerechten,
Prijzen
Voorgerecht €9 tot €15
Hoofdgerecht €19 tot €32
Nagerecht €8 tot €14
Bancontact Visa
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
za gesloten
zo gesloten

Over Hubert Gastrobar

Sterrenchefs die een laagdrempeliger restaurantje openen, het is duidelijk een trend. Ook Henk Van Oudenhove van Sans Cravate in Brugge doet het: net naast de deur start hij Hubert Gastrobar, waar hij zich specialiseert in gerechten aan het spit (zowel vis, vlees als groenten) en verfijnde charcuterie en kazen. Benieuwd! We belanden in een licht en luchtig interieur. Pronkstukken zijn de massief houten eetbar omheen de open keuken met rôtisseur en de grote wijnkast. Ik start met een vermout negro met tonic en mijn tafelgenoot met het Hubert huisbier, een uitstekend witbier van de ambachtelijke brouwerij Boelens. Er is enige verwarring in de bediening over de aperitieven, maar dat gelukkig wordt snel recht gezet. We checken de kaart: Hubert werkt blijkbaar niet met menuformules. Er zijn wel een hele reeks hapjes en starters (al dan niet niet om te delen) en hoofdgerechten in allerlei prijsklassen. Sardines, buikspek van tonijn, oesters, Ibericoham, piepkuiken aan het spit met citroen en look, zonnevis, eveneens van het spit, met gerookte boter... Ik ben een liefhebber van konijn dus laat ik de terrine van konijn, ganzenlever en riesling (€ 13) aanrukken. Verrukkelijk is die, met intens smakend vlees waar nog een stevige beet aan is en een leuke garnituur van radijs, wortel en peultjes. Ik drink er een glas lekkere Rieslingswijn bij. De wijnen aan het glas starten hier trouwens aan € 6. Per fles, wat de rode betreft, betaal je minstens € 33, toch een stevig bedrag. Mijn buurman aan de eettoog gaat dan weer voor de aan het spit geroosterde aubergine met feta en kruidenvinaigrette (€ 8): simpel maar smaakvol. En dan tijd voor het hoogtepunt: al van bij het aperitief kijken we uit naar de 7 uur gegaarde lamsschouder (per 2 personen te bestellen, € 28 euro p.p.). Het vlees is smakelijk en mals, maar hmm, na 7 uur garen hadden wij de structuur toch zachter verwacht. En de portie, zowel het vlees als de aardappeltjes en groentjes, is, toch wat ons betreft, voor twee personen nipt. We krijgen er potjes met succulente huisgemaakte hummus en harrissa bij, die, ook dankzij het prima brood, leeg terug naar de keuken gaan. We sluiten beiden af met een perfecte crème brûlée. Merci, Hubert!

Intense smaken in een leuke setting

woord Ruben De Ville
(29/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Hubert Gastrobar

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  5/5

 
  5/5

Humberto - 10/09/16 17:32

Super !!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Vanliefde - 8/09/16 16:50

Heel leuk ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Hubert Gastrobar

Langestraat 155
8000 BRUGGE
Tel: 050/64.10.09

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden