Ons Keuken

Belgisch-Frans

Ons Keuken
© RF - Ons Keuken
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitBistrokeuken
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Lunchmenu: € 17
Voorgerecht €19 tot €21
Hoofdgerecht €26 tot €31
Nagerecht €9 tot €12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00
di gesloten
wo van 12:00 tot 23:00
do van 12:00 tot 23:00
vr van 12:00 tot 23:00
za van 12:00 tot 23:00
zo van 12:00 tot 23:00

Over Ons Keuken

De Kortrijkse Grote Markt is sinds november een brasserie rijker. Ons Keuken belooft Belgische seizoensgebonden gerechten met een moderne toets. Onze verwachtingen zijn hooggespannen, want kok Benny Vandenbogaerde studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge én stond in de keuken van onder andere La Différence in Kooigem. Het diner begint hectisch. De kelder van Ons Keuken staat onder water en wordt leeggepompt als we arriveren. Gastvrouw Lisbeth vraagt ons plaats te nemen op het terras voor het aperitief en voorgerecht. Mijn man kiest het aperitief van het huis (€ 10), een gin met soda en grenadine, ik ga voor de alcoholvrije variant (€ 8). Daarbij krijgen we twee hapjes geserveerd: gerookte zalm met avocadomousse - die héérlijk smaakt dankzij een frisse citrustoets - en een romig aspergesoepje. Dat belooft voor het voorgerecht! We nemen allebei vis: hij de gerookte zalm 'padouk' met toast en sjalot met mosterdsla (€ 19), ik de huisgemaakte garnaalkroketjes met grijze garnalen, gefruite peterselie en citroen. Beide voorgerechten vallen in de smaak: mijn man is lyrisch over de zalm en de toast, die heerlijk krokant en perfect gekruid is. Ook mijn garnaalkroketten benaderen de perfectie. Het zijn dan ook twee uit de kluiten gewassen exemplaren met een krokant korstje en een lekkere en smaakvolle vulling met veel garnalen. Als hoofdgerecht kies ik de spaghetti met schelpjes, tomaat, jonge spinazie en sjalot (€ 20), en mijn wederhelft de specialiteit van het huis: gerijpt rundsvlees met een peperroomsaus en frietjes (€ 33). Hij kan kiezen tussen vier verschillende variëteiten en gaat voor het Chianina-rund. We verhuizen naar binnen en gelukkig maar, want het is flink afgekoeld en we moeten een behoorlijke tijd wachten. Dat komt volgens Lisbeth omdat er maar twee personen in de keuken staan, en om diezelfde reden stuurt ze ook verschillende gasten wandelen. Raar, want het terras mag dan wel vol zitten, binnen zijn er slechts twee tafels bezet en het restaurant is amper anderhalf uur open. Ook verzoekt ze de serveerster om 'enkel nog brood te geven als mensen dat specifiek vragen'. Gelukkig moeten de hoofdgerechten niet onderdoen voor hun voorgangers. Mijn spaghetti is al dente en wordt geserveerd met véél kraakverse schelpjes en groenten. Het is een geslaagde variant op de klassieke pasta vongole. Mijn man brengt een kwartier lang geen woord uit. Hij is veel te druk bezig met het genieten van zijn rundsvlees, dat door het rijpingsproces een intense smaak heeft gekregen en perfect saignant is gebakken. Zijn saus is lekker pittig, met een zoete nasmaak, de frietjes handgesneden. Om de avond af te sluiten, vragen we of we een dessert mogen delen. Dat mogen we, maar we moeten rekening houden met een wachttijd van meer dan een uur. We besluiten forfait te geven - het is ondertussen al 21u30 - en verlaten het restaurant met een dubbel gevoel. Want het eten mag dan wel geweldig geweest zijn, aan het runnen van de zaak moeten de eigenaars duidelijk nog sleutelen.

Hectisch diner met pittige en kraakverse gerechten

woord Birte Govarts
(1/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Ons Keuken

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 3
 
  1/5

 
  1/5

Nijs mia - 17/02/18 23:20

Nadat ik had gereserveerd zou ik met mijn zus gaan eten op zondagmiddag 28 januari. In het restaurant "ons keuken". Toen we aan het restaurant aankwamen was alles donker en stonden we aan een gesloten deur, zonder een berichtje. Wat een ontgoocheling...!!! Het ergste komt nog. Toen ik daarna uitleg ging vragen werd ik door een jonge vrouw brutaal afgeblaft zeggende dat de kok een medisch (???) probleem heeft en dat ze hierover geen discussie wilde. De voordeur werd dan met een smak voor mijn neus toegesmeten. Deze ervaring wil ik nooit meer meemaken en dus neem ik het risico niet meer om naar dit adres ooit terug te gaan. Ik vertel het ook verder aan al mijn vrienden. Wat een schandalige houding tegenover een klant....!!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

geert - 19/08/17 13:59

1 dag open en daarna weer dicht.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  2/5

stef - 19/07/17 13:34

geloten wegens medisch problem van de kok

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Ons Keuken

Grote Markt 20
8500 KORTRIJK
Tel: 056/90.80.05

www.ons-keuken.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden