Willem Hiele

Belgisch-Frans

Willem Hiele
© RF - Willem Hiele
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
Accommodatie terras, tuin, eigen parking
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
zo gesloten
Enkel op reservatie!

Over Willem Hiele

Ah, Koksijde: bekend van zijn duinen en van zijn vermaarde hotelschool. Sinds kort kookt ook de ambitieuze Willem Hiele er in een authentiek vissershuisje, deels met producten van eigen kweek en pluk. Dat willen we zien en proeven.We stuiten echter op een gesloten poort en worden verwelkomd door een luid blaffende hond. Blijkt dat onze reservatie niet genoteerd werd en als er geen reservaties zijn, gaat de zaak niet open. De charmante gastvrouw excuseert zich duizend keer, vraagt of we 's avonds willen terugkeren en stelt een gratis aperitief in het vooruitzicht. Dus na een strandbezoek staan we er opnieuw. Het aperitief, een Tanqueray gin met Fever Tree tonic, nemen we in de sfeervolle tuin. Al snel volgt een plejade aan hapjes, allemaal geraffineerd en knap gepresenteerd. Uitschieters zijn de huisgerookte paling met pickle en gefermenteerde biet en de oester met schuim van oestersap en mierikswortel, afgewerkt met haringeitjes. Heerlijk. Binnen in het vissershuisje valt meteen de open haard en de massieve, uit één stuk hout vervaardigde gastentafel op. De gastvrouw legt uit dat ze hier geen vaste kaart hebben, maar dagelijks werken met wat de leveranciers of de natuur hen bieden. Er zijn menu's van drie, vier of vijf gangen. Wij nemen het driegangenmenu (€ 45) met aangepaste wijnen (+ € 20). Die blijken hier ook écht aangepast en worden vergezeld van een deskundig woordje uitleg. We starten met asperges uit eigen tuin, langoustines van topkwaliteit, jus van de koppen, morieljes en verbena. Succulent. Met het hoofdgerecht gaat het crescendo. Een stukje kabeljauwrug, perfect gegaard, met groene groentjes: peultjes, daslook en licht gebrande artisjok. Licht, puur en vol van smaak. Bij het dessert keren de asperges terug in ijsvorm, met vanille en prima aardbeien. IJs van asperges? Dat doet ons eerst wat fronsen, maar helemaal onterecht: asperges en vanille blijken een erg mooie combinatie. Een memorabele maaltijd, zéker het wachten waard!

Een memorabele maaltijd met lichte, pure en volle smaken

woord Ruben De Ville
(1/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Willem Hiele

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  5/5

 
  5/5

cossement - 9/09/16 10:06

zeer lekker gegeten, verrassende,fijne combinaties. Een ware ontdekking, een restaurant naar ons hart met zeer gedreven en vriendelijke uitbaters.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Shannah - 8/09/16 18:56

Supergezellig! Megalekker!! We komen zeker terug!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Willem Hiele

Pylyserlaan 138
8670 KOKSIJDE
Tel: 0475/22.52.14

www.willemhiele.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden