Amunì

Italiaans

Amunì
© RF - Amuni
Kenmerken
KeukenItaliaans
SpecialiteitPizza
Mogelijkheden af te halen, vegetarische maaltijd
Prijzen
Voorgerecht €9 tot €13
Hoofdgerecht €16 tot €19
Nagerecht €8 tot €8
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
do van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
vr van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
za van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30
zo van 11:30 tot 14:30 en van 18:00 tot 23:30

Over Amunì

Het Venetië van het Noorden telt intussen een twintigtal Italiaanse restaurants en recent kwam daar nog eentje bij. Maar: Amunì belooft het origineel aan te pakken. Dat moeten we met onze eigen smaakpapillen nagaan. Het restaurant is elegant en hedendaags ingericht, met hoge plafonds, witte wanden en bleekhouten vloeren. Een muur van de binnenkoer is gepimpt met een muurschilderij waarop we typisch Italiaanse producten en zélfs Eddy Merckx in een Italiaanse koerstrui herkennen. De vriendelijke dienster begeleidt ons naar een laag tafeltje met dito kuipzeteltjes. Het oogt charmant, maar wie lange benen heeft, zoals ondergetekende, zit hier toch niet zo heel erg comfortabel. Amunì voert de term slow food in de ondertitel, en dan hebben ze het onder andere over hun pizzadeeg. Daarvoor gebruiken ze bloem van tarwegranen die in Italië op biologische wijze worden geproduceerd, en de koks werken met een moedergist die 24 uur rijst. Dat zou de pizza extra goed verteerbaar maken én de smaak en de geur van zuurdesem benadrukken. Maar vandaag hebben we geen zin in pizza en kiezen we een ander voorgerechtje. De kaart vermeldt bruschetta met geroosterd varkensvlees, een bordje Italiaanse kaas en charcuterie, en buffelmozzarella met San Danieleham en bieslookolie. We smullen van het laatste (12 €): een simpel gerechtje, maar met producten van een mooie kwaliteit. Wel een minpunt: het bord wordt zowat samen met het aperitief en de welkomsthapjes geserveerd, niet echt aangenaam. En er schort wel meer met de bediening. Zo ontbreekt bij ons peper en zout op de tafel - de buren hebben meer geluk - en krijgen we bij de witte wijn, toch zes euro per glas, geen enkel woordje uitleg. We spitten het menu verder uit: naast pizza en pasta bevat het onder meer ook rundstartaar uit Piemonte met amandelmayonaise en groene bonen en een salade met artisjokken, rucola en walnoten. We gaan voor de octopus, aardappelen, olijven, kappertjes en bottarga (a.k.a. gezouten en gedroogde viseitjes) (18 €). We verwachten een warme bereiding, gegrilde of gebakken octopus dus, maar worden verrast met een koude salade. Een lekkere en fraai samengestelde salade, dat wel, maar een duidelijkere aanduiding op de kaart had fijn geweest. We sluiten af met een smakelijke laagjestaart met amandelcrème en sabayon, waar we niks op aan te merken hebben. Amunì brengt inderdaad een originele, lichte Italiaanse keuken, maar moet wel nog wat sleutelen aan de bediening.

Originele, lichte Italiaanse keuken, maar bediening is nog niet op punt

woord Ruben De Ville
(1/06/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Amunì

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Steve - 15/06/16 7:30

Bovenstaande recensie vind ik Amuni onwaardig.Ik ben er zelf pas gaan eten en alles was top.Ik had over amuni horen vertellen door vrienden, over een nieuw soort zuurdesem pizza dat enkel in Italie te verkrijgen zou zijn. Als fervente Italiebezoeker en echte pizzaliefhebber moet ik zeggen dat de pizza van Amuni toch wel een van beste pizza's is dat ik ooit gegeten heb. Ik at een pizza met een soort vijgenconfituur , burata en prosciuto. Een echte aanrader, en zoals amuni zelf verkondigt inderdaad zeer licht verteerbaar tot mijn grote verbazing. Mijn echtgenote nam de verse pasta al Ragu en ook deze was top.Precies zoals in Bologna.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Amunì

Mallebergplaats 2
8000 BRUGGE
Tel: 050/66.07.70

www.amuni.be

meer Italiaans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden