Aan Tafel

Belgisch-Frans

Aan Tafel
© RV
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitVis
Prijzen
Voorgerecht €7,5 tot €14,5
Hoofdgerecht €19 tot €28,5
Nagerecht €5,5 tot €7,5
Bancontact
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00

Over Aan Tafel

Een restaurant in een viswinkel aan de kust? Laat die ultraverse vis maar komen! De uitbaters van Aan Tafel bestempelen hun zaak trouwens niet als restaurant, maar als - wait for it - vistaurant. Je komt Aan Tafel binnen via de viswinkel, zo zie je meteen welke vis je in de kuip hebt. Het viswinkelgedeelte is via een glazen tussenwand afgesloten van het restaurant, zodat eters geen 'last' hebben van de winkelklanten. De zaak is ingericht in de erg populaire Scandinavische stijl: sober, functioneel en transparant, met veel hout, glas en staal. De chef-kok bereidt de gerechten in een open keuken, terwijl hij ook de viswinkel draaiende houdt. Bij Aan Tafel kun je starten met enkele tapas, eigenlijk schaal- en schelpdieren. Krabbenpoten, ongepelde garnalen, wulken... Ik wil de garnalen proeven maar die blijken op de middag al op. Dat had ik niet meteen verwacht in een viswinkel. De wulken dan maar, die jammer genoeg te weinig gekruid zijn. Bovendien krijg ik ze ijskoud geserveerd, wat ook niet zo smakelijk is. Ik neem er nog enkele kleine garnaalkroketjes bij. De portie bevat liefst zes kroketten, maar de vulling smaakt flets en de kroketten bevatten wel erg weinig garnalen. Citroen ontbreekt, maar op aanvraag krijg ik er. Er komt wel een beetje remouladesaus bij, die eigenlijk niet echt bij garnaalkroketten past. Wil je in een 'vistaurant' garnaalkroketten geven, dan moet je toch beter doen dan dit. Als hoofdgerecht serveren ze bij Aan Tafel voornamelijk seizoensvis uit de Noordzee. Ik kies voor een roggevleugel (€ 24,5), een mooie portie vis. De enige garnituur bestaat echter uit een aardappelstoemp met prei in, die onvoldoende warm en flauw van smaak is en wellicht op voorhand werd klaargemaakt. Voor die prijs verwacht ik toch wat meer verfijning: nog enkele warme kerstomaatjes, misschien wat lamsoor? Ook de jus die een roggevleugel zo lekker kan maken ontbreekt, denk: met bruisende boter, citroen en kappertjes die even mee gestoofd worden om zo goed hun smaak af te geven. Hier legt de kok de kappertjes op de vis vlak voor het serveren. Jammer. Op de dessertkaart staat onder meer dame blanche en crème brulée, maar ik houd het bij een koffie. Leuk concept, maar de keuken moet een niveau hoger.

Leuk concept, maar keuken moet niveau hoger

woord Ruben De Ville
(4/05/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Aan Tafel

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  4/5

 
  4/5

Sabine Vincke - 4/05/16 22:49

Wij kregen een super verse rog met warme preistoemp. Ons heeft het alleszins gesmaakt en wij gaan zeker terug voor een (H)eerlijke maaltijd en een zeer vriendelijke bediening!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Aan Tafel

Kerkstraat 55
8420 WENDUINE
Tel: 04/68.12.42.09

www.restaurantaantafel.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden