Yelo

Belgisch, Frans

Yelo
© RF - Yelo
Kenmerken
KeukenBelgisch, Frans
Prijzen
Budget €Driegangenmenu: € 37
Voorgerecht €16 tot €18
Hoofdgerecht €29 tot €31
Nagerecht €9 tot €12
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
di gesloten
wo gesloten
do van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
vr van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
za van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30
zo van 12:00 tot 14:30 en van 18:30 tot 21:30

Over Yelo

De lente komt in het land en dan trekken we graag naar de zee, zeker als daar een nieuw restaurantje te ontdekken valt. Restaurant Yelo in Wenduine wordt uitgebaat door Jessica en Lorenzo. Yelo is een samentrekking van hun voornamen. Hier staat voor de verandering eens de vrouw achter het fornuis en de man in de zaal. De zaak is vrij basic ingericht, maar oogt licht en luchtig. Simpele houten tafeltjes, veel wit en beige, stukken wrakhout als decoratie... Je merkt dat je aan zee bent. Enkel de minipalmboompjes lijken wat te exotisch voor de Belgische kust. Als aperitief neem ik het lokale biertje 8420, genoemd naar de postcode van Wenduine. Blond, kruidig en met zijn 6,5 graden niet al te sterk alcoholhoudend. Daarbij komt een fris en kunstig gepresenteerd hapje op basis van asperges, vlaswijting en dille. Die verzorgde presentatie blijkt een handelsmerk en zet zich verder gedurende de hele maaltijd. In de open keuken zien we de vrouwelijke chef in de weer met een keukenpincet om elk bord tot in de puntjes af te werken. Een bloemetje, een plukje waterkers... Niets ontbreekt. Yelo heeft een menu van 3, 4 of 5 gangen (respectievelijk € 37, € 49 en € 59), een vaste kaart met veel vis en op de middag een lunch. De lunch van deze middag start met hondshaai met avocado, rammenas en olie van peterselie, afgewerkt met schijfjes radijs en eetbare bloemetjes. Een hoogvlieger. De pittige rammenas en radijs contrasteren perfect met de vette vis en de avocado zorgt voor smeuïgheid. Op aanraden van de zaalmeester drinken we er een glas prima chardonnay Macon Fuissé bij. De hoofdschotel is een stoverij van Mangalicavarken (een Hongaars, krulharig ras), met wortel en aardpeer. Smakelijk zonder meer. Opnieuw komt een uitstekend wijntje van onder de kurk: een krachtige en kruidige Languedoc Saint-Chinian La Madura. Bij het dessertje etaleert de chef nog maar eens haar kooktechnisch kunnen, wanneer ze ons kers in verschillende structuren met yoghurt en koriander voorschotelt. De rekening klokt af op € 56 voor voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, aperitief en drie glazen kwaliteitswijn. We voelen ons allesbehalve bedrogen.

De chef etaleert overvloedig haar kooktechnisch kunnen

woord Ruben De Ville
(6/04/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Yelo

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 2
 
  4/5

 
  5/5

De Clercq Willy - 27/09/16 11:50

Heerlijk eten en steeds verassend. Geslaagde combinaties tegen een eerlijke prijs. Regelmatig andere menu's met voldoende keuze zodat elkeen kan eten wat hij wil. Lekkere wijnen, ook de huiswijn per glas en terug keuze uit verschillende wijnen. Goede bediening en mooie presentatie. Ook telkens een uitleg bij de gekozen gerechten. Steeds vers en van topkwaliteit met streekproducten aangevuld met exotische en buitenlandse ingrediënten. Zijn al meerdere keren weest gaan eten en het is telkens een aangename verrasing. Dit restaurant verdient een ster. Prijs/kwaliteit uitmuntend. Een sterke aanrader waar je met vrienden of fam. heel lekker kan gaan eten in vertrouwen. Doen.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Theo de Wit - 8/09/16 22:24

Altijd verrassend zowel qua smaak als presentatie

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Yelo

Pauwaertstraat 13
8420 WENDUINE
Tel: 050/73.63.73

www.restaurantyelo.be

meer Belgisch

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden