Bistronomie Eglantier

Belgisch-Frans, Thais

Bistronomie Eglantier
© RV - Bistronomie Eglantier
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans, Thais
Accommodatie terras
Prijzen
Budget €Lunch: € 25 Maandmenu: € 49
Voorgerecht €6,5 tot €20
Hoofdgerecht €17,5 tot €48
Nagerecht € tot €
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:30
do van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:30
vr van 12:00 tot 13:30 en van 18:30 tot 20:30
za van 18:30 tot 21:00
zo van 12:00 tot 14:00

Over Bistronomie Eglantier

Een restaurant aan zee, daar rijd je met een fijn gevoel naartoe, zeker op vrijdagavond. Wegenwerken doen ons humeur bijna omslaan maar de hartelijke ontvangst bij het binnenkomen, maakt alles meteen weer goed.Wat een gezellig restaurant! De zaak werd nog maar pas vernieuwd en volledig ingericht door designer Lieven Musschoot. Het nieuwe interieur oogt jong, karaktervol en het spel met licht zorgt voor een warme sfeer. Bistronomie, dus er staat heel wat op de kaart. En omdat ik vrees dat kiezen vanavond echt verliezen wordt, beperk ik me tot de suggesties. Samen met onze perfect geserveerde gin tonic komt een bordje met pastrami van Dierendonck, chorizo en tapenade van tomaat op tafel. Simpel, lekker. De pompoensoep (€ 13) die daarna geserveerd wordt, is een verrassing. Ik krijg een mooie aardewerken kom met kastanjes, eekhoorntjesbrood en zure room voor mijn neus, en de soep wordt er aan tafel bijgegoten uit een bijpassend kannetje. Tof geserveerd en een waardig voorgerecht! Als hoofdgerecht kies ik het duifje met ras el hanout, polenta met rozijnen, spinazie en wortelen met honing (€ 33). Het duifje is perfect gebakken en van uitstekende kwaliteit, de polenta maak het bord eigentijds. De overkant geniet duidelijk van de gebraiseerde tarbot, kokkels en risotto. Een heel fris bordje, de risotto is mooi gegaard en afgekruid en zonder moeite wordt de saus tot de laatste druppel opgelepeld. We worden bediend door een heel sympathieke jongeman die ons een lekkere Spaanse Baigorri (Rioja) inschenkt. Ondertussen excuseert hij zich voor de chaos. Het restaurant is vandaag na een maand verlof voor het eerst weer open en het zaalpersoneel doet het al meteen met twee man minder. Geen zorgen. Als we van die 'chaos' al iets hebben gemerkt, dan maakte het de sfeer in het restaurant alleen nog gemoedelijker. We sluiten af met een glas Glennfiddich (€ 9) en een verwenkoffie met drie huisgemaakte lekkernijen (€ 8,50) en met een beetje tegenzin laten we de zee achter ons. Deze zomer komen we terug en gaan we lunchen op het gloednieuwe zonneterras. Genieten, want dat is hier echt niet moeilijk.

Genieten is hier echt niet moeilijk

woord Elise Vanhecke
(2/03/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistronomie Eglantier

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Humberto - 10/09/16 17:31

Amazing !!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Bistronomie Eglantier

Albert I-laan 141
8670 OOSTDUINKERKE
Tel: 058/51.32.41

www.bistronomie-eglantier.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden