Castor

Belgisch-Frans

Castor
© Heikki Verdurme
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
zo gesloten

Over Castor

Maarten Bouckaert was zes jaar de rechterhand van Peter Goossens. Niet verwonderlijk dus dat Castor al een paar maanden getipt wordt als een van dé restaurants van 2016.We krijgen een tafel met zicht op de keuken. Recht in de potten van een topchef kunnen kijken, heerlijk! Wat opvalt: geen stresserende toestanden, maar een zichtbaar ontspannen en jong keukenteam. Het interieur is strak, misschien iets te koel, maar het uniform met bretellekes van het zaalteam zorgt voor een losse twist. We beginnen met gin-tonic, Buss 509 voor mij, Quantum Satis voor mijn vriend. Als hapje krijgen we krokantjes van garnaal en gedroogde Spaanse ossenhaas. Simpel, strak, kwaliteit. Wat volgt is een hoogvlieger: risotto van spelt, creme van aubergine, kokkels en chorizo. We kiezen het driegangenmenu en beginnen met zalm, gemarineerd in Oolong-thee. Je ruikt zilte zee en Oosterse thee en tot mijn eigen verbazing is dit een perfecte match. Net als de verse kaas, rode biet en bergamot, die van dit voorgerecht een frisse opener maken. Het hoofdgerecht brengt ons naar Frankrijk. De complexe, volle, rode Graves d'Ardonneau past perfect bij de stoverij van kalfswang, lende en wortel. Een mooi bord, maar klassiek. Lekker, maar niet wauw. Ondertussen zit het restaurant stampvol en is het nog fijner om het keukenteam stiekem in de gaten te houden. Gefocust en enthousiast, net als het personeel in de zaal. De bediening is top. Niet te stijf, toch verzorgd, en heel vriendelijk. Het dessert met chocolade, amandel, vanille en cassis is opnieuw niet bijzonder verrassend, maar wel lekker. Het kaasbordje aan de overkant krijgt wel alle lof. Perfect smakenpallet, verrassende selectie. Voor een restaurant dat nog maar drie weken open is, verliep de ontvangst en bediening perfect. De keuken mocht nog iets verrassender, maar kwaliteit was het zeker. En de koekjes bij de koffie verdienen eigenlijk nog een eervolle vermelding: kletskoppen en chocoladebrownie, recht uit de oven. Heerlijke afsluiter!

Keuken mag verrassender, maar kwaliteit is het zeker

woord Elise Vanhecke
(10/02/2016)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Castor

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Castor

Kortrijkseweg 164
8791 BEVEREN
Tel: 056/19.01.21

www.cas-tor.be

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden