Bistro Sint-Anna

Internationaal

Bistro Sint-Anna
© Bistro Sint Anna
Kenmerken
KeukenInternationaal
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 00:00
di van 11:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 00:00
wo gesloten
do van 11:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 00:00
vr van 11:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 00:00
za van 18:00 tot 00:00
zo gesloten

Over Bistro Sint-Anna

Het Sint-Annaplein is een charmant en door toeristen onontdekt plekje in de Brugse binnenstad. In een statig hoekpand opende er recent een nieuw restaurant. De uitbaters zochten het niet ver en doopten hun zaak Bistro Sint-Anna. Het is zowel restaurant als apero- en tapasbar. In de zomermaanden zetten ze er, in de schaduw van de Sint-Annakerk, een terrasje uit.De stijlvolle buitengevel van de zaak lokt aan. Een jongedame ontvangt ons hartelijk. We zijn echter de enige klanten, wat nooit echt gezellig is.Gelijkvloers staan hoge tafels en stoelen. Hier kun je terecht voor een aperitief of voor het stillen van een kleine honger. Boven bevindt zich het restaurantgedeelte. We starten met een sherry en stellen tot onze tevredenheid vast dat die, net als in Spanje, goed koud geserveerd wordt. We krijgen er prima olijfjes en gemarineerde feta bij. Een blik op de wijnkaart leert dat hier nauwelijks flessen onder de 30 euro te verkrijgen zijn. We bestellen dus de (correcte) huiswijn.Bij de tapas vinden we onder meer gedroogde ham, chorizo, pan catalan, mosseltjes op diverse wijzen, gegratineerde venusschelpen¿Wij laten ons oog vallen op de gegrilde sardines (€ 10) en op een portie coppa (€ 9), gedroogd varkensvlees afkomstig van schouder of hals. De coppa is lekker zonder meer. De sardines kunnen niet bekoren. We krijgen vier kleine filets voorgeschoteld. Er is geen grillsmaak aanwezig en de kruiding is te flets. Wat fleur de sel, citroen en bladpeterselie hadden hier wonderen kunnen doen. En waarom de sardines niet op hun geheel serveren?Als hoofdgerecht staat onder andere rundribstuk en gebakken zalm op de kaart. Wij kiezen voor wilde eend met ganzenlever, champignons, polenta en portosaus (€ 27), maar die maakt ons niet gelukkig. De eend is hopeloos te ver gegaard, de gebakken ganzenlever mist elke smeuïgheid en de saus is geschift en te vettig.Onze tafelgenoot treft het beter met een romige pasta met veel echte truffel (€ 25), al heeft de pasta duidelijk te lang gekookt. We sluiten af met een Zotbayon (€ 10), een sabayon op smaak gebracht met het lokale bier Brugse Zot. Niet verkeerd van smaak, maar de sabayon is onvoldoende luchtig geklopt en te korzelig van structuur.De rekening klokt af op 114 euro voor 2 personen.Hier is nog werk aan de winkel. Locatie, concept en interieur bieden perspectieven, maar de keuken verdient duidelijk extra aandacht. Wij zouden het aperitief- en het restaurantgedeelte ook niet van elkaar scheiden. Zeker als er al weinig volk is, zet je iedereen best bij elkaar, beneden aan de ramen, in het zicht van de passanten. Volk trekt volk aan.

Er is groeipotentieel, maar ook nog werk aan de winkel

woord Ruben De Ville
(2/12/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Bistro Sint-Anna

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Bistro Sint-Anna

Sint Annaplein 29
8000 BRUGGE
Tel: 050/34.78.00

www.sintanna.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden