Berto

Frans, Internationaal

Berto
© Berto
Kenmerken
KeukenFrans, Internationaal
Accommodatie terras
Mogelijkheden vegetarische maaltijd
Prijzen
Budget €Degustatiemenu (vier gangen): €50 (€60 met wijnen)
Voorgerecht €16,0 tot €21,0
Hoofdgerecht €18,0 tot €29,0
Nagerecht €8,0 tot €10,0
Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 19:00 tot 22:00
zo gesloten

Over Berto

Sensatie voor de smaakpapillen

Berto, het restaurant van chef David Bertolozzi, die zijn sporen verdiende als hulpkok in Marcus en Het Hof van Cleve, is ondergebracht in een trendy ingericht hoekhuis vlakbij de markt van Waregem. Op een drukke vrijdagavond wijst de gastvrouw ons een stijlvol gedekt donker tafeltje aan in een lange, smalle eetzaal met witte muren en een eiken vloer. Ik bestel een glaasje champagne (€8) als aperitief. Mijn vriendin kiest voor de maison, champagne met een likje limoen en gember (€8,50). We krijgen er drie hapjes bij: een blokje gemarineerd buikspek, een toastje met merg en een krokantje van mascarpone. Terwijl we deze veelbelovende smaakmakertjes degusteren, bestuderen we de kaart. Daarop staan een vijftal gedurfde hedendaagse voor- en hoofdgerechten met veel vergeten groenten zoals aardpeer en spitskool. Voor de minder avontuurlijk aangelegde eter zijn er ook enkele klassiekere bereidingen, zoals kalfszwezeriken of ribeye. Wij gaan voluit voor het minder bekende en bestellen het degustatiemenu (€60,met wijnen). De voorgerechtjes - in het totaal zes hapjes, waaronder enkele sterke staaltjes van moleculair koken- zijn al meteen een schot in de roos. We beginnen met een heerlijke ravioli met paddestoelen, een luchtige bloemkoolmousse met gemarineerde kwartel en een espuma van gerookte makreel. Stuk voor stuk heel creatief en verrassend lekker. Het tweede gedeelte bestaat uit tartaar van gamba afgewerkt met een toefje ijs van wasabi- een ware sensatie voor de smaakpapillen- een koud komkommersoepje met een stukje pijlinktvis en een stukje brie en ten slotte een gebakken langoustine met crème van ganzenlever, ibericoham en schuim van sinaas. Bij deze verrukkelijke gerechtjes schenkt de sommelier een kruidige Oostenrijkse witte wijn van Grüner Veltliner. Ons glas wordt perfect op tijd bijgevuld en als het laatste bordje van de voorgerechten afgeruimd is, staat de galante jonge man onmiddellijk klaar met de volgende wijn, een volle Argentijnse witte van Viognier. Hoewel de zaak afgeladen vol zit, moeten we nauwelijks wachten op het tussengerecht: een perfect gegaard stukje zeebaars, bedekt met een panade van hazelnoot en gedroogde tomaat en vergezeld van sliertjes groene en gele courgette en fettucini. Een geslaagde combinatie van kwaliteitsvolle ingrediënten, waarbij de smaken mooi in evenwicht zijn. Het hoofdgerecht moet niet onder doen: enkele op lage temperatuur gegaarde sneetjes sappig wit vlees van kip uit de Landes, geserveerd met tuinbonen en prinsessenboontjes en een krachtig bruin sausje. De begeleidende wijn is een klassieke Côtes du Rhône, die er wonderwel bij past. Bij wijze van dessert komen er nog vier inventieve bereidingen met meloen op tafel: canneloni van meloen -opgerold vers fruit- panacotta van meloen met yoghurt, een torentje van vanille met meloen en een hoorntje met meloenmousse en cavaschuim. We betalen in het totaal €136,50. Niet weinig, maar je krijgt waar voor je geld.

Heel inventieve en verzorgde hypermoderne lichte keuken. Vlekkeloze bediening. De akoestiek in de eetzaal is niet optimaal.

woord Geert Bouckaert
(17/10/2007)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Berto

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Berto

Holstraat 32
8790 Waregem
Tel: 056/44.30.15

www.berto-waregem.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden