Brasa Grill

Internationaal

Brasa Grill
© Brasa
Kenmerken
KeukenInternationaal
SpecialiteitGrill
Accommodatie terras
Prijzen
Voorgerecht €7 tot €19
Hoofdgerecht €19 tot €148
Nagerecht €9 tot €14
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di gesloten
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 22:00
zo van 12:00 tot 15:00 en van 18:00 tot 21:00
Lunch aan € 24 (starter + main), iedere dag, behalve op zon- en feestdagen

Over Brasa Grill

Michelinzaak Cuines 33 uit Knokke opende onlangs een nieuwe zaak iets verder in de Smedenstraat: Brasa Grill. Op een zondagavond schuiven we aan in het kleurrijke interieur en duiken in de menukaart met starters, mains, sides, ... Maar first things first: voor haar picon vin blanc (€ 11), voor hem champagne Gonet (€ 12). De toffe Brasa-keukenhanddoek verdwijnt op onze schoot om ruimte te maken voor de hapjes: boneless ribs (€ 7) en ansjovis (€ 7) met pan de coca, tomaat en olijfolie. Geslaagde starters, vooral die ribbetjes zonder been! We skippen het voorgerecht en gaan meteen over tot de hoofdzaak. In een grillrestaurant met dry aged meat gaat mijn vriend steevast overstag. Hij kiest de Gasconne (€ 34), een rustiek runderras uit de Pyreneën. Alle extra's moeten apart besteld worden, waardoor de rekening snel aandikt: verse friet (€ 2), fris slaatje (€ 4) en poivre (€ 3) als salsa. Ikzelf zwicht voor de halve kreeft (aan dagprijs - € 29): graag Louisiana style met hot sauce. Daarbij lust ik wel de Asian veggies (€ 6). Mijn kreeft bevalt, al moet ik toegeven dat gegrild niet mijn favoriete kreeftbereiding is. De saus blijkt niet té pikant en de gewokte paksoi met sojasaus en pindanootjes begeleiden prima. En toch kijk ik een tikje jaloers naar het vleesfeest aan de overkant... Nog een speciale vermelding trouwens voor zijn leuke slaatje met kropsla, tomaat en augurk. Wijngewijs besluiten we om een fles rood te delen. Uit de ruime wijnkaart selecteer ik de Australische Woodhouse (€ 29), een merlot uit de Riverinastreek. Het blijkt een complexloze wijn te zijn die mijn meneer minder kan bekoren. Hij vraagt dan ook om een ander glas te proeven dat achteraf € 12 blijkt te kosten. Slik! De ananas van het spit en de slow coffee lonken en toch besluiten we om af te ronden. Onze conclusie? De gegrilde heerlijkheden zijn mals, de prijzen iets minder.

Een nieuw bijhuis van Cuines 33 met dry aged meat en kreeft op de grill

woord Elise Descamps
(2/09/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Brasa Grill

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  3/5

 
  3/5

DE Mulder - 5/11/15 22:38

Sorry, maar dit is banditisme !! te duur voor wat het is....mij zien ze daar nooit meer

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Brasa Grill

Smedenstraat 57
8300 KNOKKE
Tel: 050/61.00.61

www.brasagrill.be

meer Internationaal

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden