Vitreau

Wereldkeuken

Vitreau
© Vitreau
Kenmerken
KeukenWereldkeuken
Accommodatie terras, uitgaansrestaurant, bar/lounge
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 14:00
di van 12:00 tot 14:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 01:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 01:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 01:00
za van 12:00 tot 14:00 en van 17:00 tot 01:00
zo gesloten

Over Vitreau

Een 'barresto¿, zo noemt nieuwkomer Vitreau zich. Een plek om iets te drinken dus, maar ook een kaart met kleine gerechten om te delen met je tafelgenoten. Tapas, maar dan uit alle windstreken.De zaak ziet er nog kakelnieuw uit en de aankleding is uiterst geslaagd. De zon schijnt, dus wij kiezen voor een plek op het terras achteraan. De bediening is nog een beetje onwennig, maar erg attent. We krijgen een ginkaart en een wijnkaart, en een kaartje met de gerechten. De dame legt het concept uit ¿ kleine gerechten om te delen ¿ en raadt ons aan te beginnen met een drietal tapas. Bijbestellen kan altijd. We starten met een gin tonic uit het indrukkwekkende assortiment. Die wordt heel leuk gepresenteerd: de gin zit in een glazen kokertje en mogen we dus zelf nog uitgieten in een bol glas, en naar believen aanvullen met Fever Tree Tonic. Erbij komen wat minibroodstengels en een basilicumdip. Best lekker. Wij kiezen uit de kaart de krokantjes met feta (€ 7), de wok van schaaldieren (scheermesjes, kokkels en mossels) (€ 13) en de kruidige runderspiesjes met tzatziki (€ 7). Lang wachten hoeft niet, al snel wordt alles in het midden op tafel gezet, en kunnen we 'sharen¿. De krokantjes van feta zijn inderdaad krokant en smakelijk, niets op aan te merken. De wok van schelpdieren is goed van smaak, maar de schelpen mochten iets beter gespoeld... het zand knarst af en toe tussen onze tanden. Heel mals en lekker zijn de runderspiesjes. Ze zijn uiterst stevig gekruid en vrij zout, wat mooi gecounterd wordt door de smeuïge tzatziki. We drinken ondertussen een glas Italiaans wit (€ 5) en een rode Shiraz uit Zuid-Afrika (€ 5), twee prima wijnen. We hebben toch nog een kleine hongerke, en vragen nog de pata negra met pan con tomate (€ 18). Niet goedkoop, maar verdomd lekker. De pata negra is top, de toastjes flink met look ingesmeerd en een beetje tomaat. Een ongelooflijk lekkere afsluiter die ons voldaan achterlaat. We blijven nog even natafelen en beslissen dan nog een dessertje te delen, de ijspralines (€ 14). Die smaken lekker, maar zijn eigenlijk nogal duur voor wat het is. We sluiten af met een koffie (€ 2,5) en een heerlijke calvados (€ 10). Vitreau is alleszins een zeer leuke aanwinst voor Waregem, met een fijn concept èn een smakelijke keuken.

Tapas in Waregem

woord Katrien Vermeulen
(1/07/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Vitreau

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over Vitreau

vijfseweg 204
8790 WAREGEM
Tel: 056/60.10.99

www.vitreau.be

meer Wereldkeuken

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden