De Huiskamer

De Huiskamer
Kenmerken
Prijzen
Voorgerecht €15 tot €25
Hoofdgerecht €20 tot €30
Nagerecht € tot €
Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 11:45 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
di gesloten
wo gesloten
do van 11:45 tot 14:00 en van 19:00 tot 21:00
vr van 11:45 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
za van 11:45 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00
zo van 11:45 tot 14:00 en van 18:30 tot 22:00

Over De Huiskamer

New in town: een Franse bistro met de gemoedelijkheid van een huiskamer en nu al een van de lekkerste plekken in Roeselare. Een leuke naam, een fris logo, een jong koppel met ervaring in de keuken, de verwachtingen voor een etentje in De Huiskamer zijn hoog.We zijn het interieur nog aan het bewonderen als er hapjes op tafel komen: hummus met Marokkaanse kruiden, en hoofdvlees en Iberico, flinterdun gesneden met de snijmachine door kok Emmanuel. Als aperitief gaan we voor Gin Mare (€ 10). We hebben zicht op de keuken en het is een plezier om Charlotte en Emmanuel bezig te zien. Zonder veel woorden stijgen de lekkerste geuren op uit hun splinternieuwe keuken. Als voorgerecht kies ik ravioli van ossenstaart, geserveerd in een bouillon van geroosterde ui, met schorseneer en Parmezaan (€18). Hoewel de schorseneer me eerst de wenkbrauw deed fronsen, klopt de combinatie. Wat een smaakexplosie! Aan de overkant krijgt mijn vriend kippenvel van de zeebaars met venkel, kokkels en salsa verde (€21) . Het groene van de salsa verde en de anijs van de venkel zijn mooi in balans, en de frisse Spaanse witte wijn die hij er bij geserveerd krijgt, maakt het af. Als hoofdgerecht kies ik rib eye, handgesneden frietjes en een slaatje (€28). Een gerecht, erop of eronder, en het is er op. Krokante frietjes en een stuk vlees zoals het moet: knapperige korst en sappig vanbinnen. De peperroomsaus, apart geserveerd, zorgt ervoor dat ik wil blijven eten. De jonge duif met zoete aardappel, rabarber en pomme dauphine (€31) aan de overkant, wordt gesmaakt. Een klassieker met verrassende toetsen, top! We hebben geen honger meer, maar omdat we benieuwd zijn, vragen we naar het dessert. Er is kaas of een zoet buffet. Fruit, huisgemaakte vanille-ijs, en gebak gekocht bij een patissier uit de buurt. Perfect, en we delen een bord. De Huiskamer, een aanwinst voor Roeselare. Een avond zo lekker en gezellig dat we na twee uur tafelen nog geen zin hebben om naar onze eigen huiskamer terug te keren.

woord Elise Vanhecke
(15/04/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Huiskamer

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 1
 
  5/5

 
  5/5

Julie Denys - 16/04/15 10:29

Een avondje dineren in de huiskamer maakt een mens vrolijk! Het gezellige eigentijdse interieur bezorgt je onmiddellijk een gevoel van thuiskomen. De originele menukaart biedt een beperkte maar interessante keuze. Alle gerechten hebben een originele invalshoek waardoor je ze allemaal wel wil proberen. Culinair genieten in hartje Roeselare! Zeker doen!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over De Huiskamer

Sint-Alfonsusstraat 34
8800 ROESELARE
Tel: 051/80.31.77

www.dehuiskamer.be

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden