De Zuidkant

Frans

De Zuidkant
Kenmerken
KeukenFrans
Prijzen
Budget €Menu 3 gangen: € 52 + € 20, menu 4 gangen: €64 + €28
Voorgerecht €26 tot €32
Hoofdgerecht €33 tot €39
Nagerecht € tot €
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00
di gesloten
wo gesloten
do gesloten
vr van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00
za van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00
zo van 12:00 tot 13:30 en van 19:00 tot 21:00

Over De Zuidkant

In het mooie Damme

Het standaard antwoord als je vertelt dat je naar Damme gaat: Damme is mooi!. 'tis hier schoon hè, wordt vandaag dan ook onze running joke. En ja, het is hier ook ècht idyllisch. We schuiven aan tafel bij de Zuidkant, een klein restaurant in een warme sfeer. De bediening is uiterst hartelijk en spontaan, we voelen ons vandaag graag gezien. Het menu spreekt aan. Ik kies voor 3 gangen, mijn partner gaat voor 4. Starten doen we met aperitief van het huis: een heerlijke gin fizz die onze smaakpapillen meteen op scherp zet. We krijgen een kleine cracker met peterseliemousse, later volgen nog drie smakelijke hapjes: makreel met een slaatje van quinoa, een stukje bloedworst met ramenas en een sneeuwballetje van parmezaan. We kijken elkaar verrukt aan: als dit zo verder gaat, zitten we hier zeer goed. De eerste gang: een terrine van ganzenlever met rode biet, rode ui en appel. Een evenwichtig bord met een waaier aan smaken. Erbij wordt de bijzondere Alauda geschonken, een Spaanse wijn met een zoete toets die niet overheerst. De tweede gang is niet voor mij, wel voor mijn tafelgenoot: gerookte paling met een mousse en een puree van aardappel, en daarbij een toastje met kruidenkaas, chips en radijsjes. Bijgaand een biodynamische wijn van weinig bekende druivensoorten. Erg zacht en mineraal, en perfect bij het gerecht. Voor de derde gang doe ik weer mee: Iberico varken en buikspek, jonge wortel, en toefjes crème van onder meer gefermenteerde look en aardpeer. Alles is perfect bereid en goed op smaak, maar de verhouding vlees/groenten is niet in balans. Er liggen maar liefst 4 stukjes vlees op het bord, en maar enkele worteltjes. Voor ons mocht het iets minder vlees, iets meer garnituur. Als laatste komt het dessert in twee afleveringen. Eerst een mascarpone-vanilleschuim met bloedsinaasappel en sorbet van bloedsinaasappel. Fantastisch licht en fris! Daarna een bordje met onder meer een ganache van chocola, mousse van witte chocola en muntijs. Net als alle vorige gangen is dit bord een plaatje, geserveerd op stijlvol keramiek. Bij de koffie komt er nog een keur aan zoetigheden, met een vers wafeltje toe.

Warme sfeer, pure smaken

woord Katrien Vermeulen
(16/03/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over De Zuidkant

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

meer info over De Zuidkant

Jacob Van Maerlantstraat 6
8340 DAMME
Tel: 050/37.16.76

www.restaurantdezuidkant.be

meer Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden