Va et Vient

Belgisch-Frans

Va et Vient
Kenmerken
KeukenBelgisch-Frans
SpecialiteitGastronomisch
Accommodatie terras, menu is beschikbaar in het Nederlands
Bancontact Visa MasterCard
Openingsuren
ma gesloten
di van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
wo van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
do van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:00
vr van 12:00 tot 14:00 en van 18:30 tot 21:30
za van 18:30 tot 21:30
zo gesloten

Over Va et Vient

Matthias Speybrouck heeft wat men noemt een palmares: na ervaringen bij Piet Huysentruyt, Kobe Desramaults en Sergio Herman start hij zelf Va et Vient op in Kortrijk. Het hedendaags gerenoveerde pand met grote ramen aan de Broeltores nodigt uit. Ook de verwelkoming door de chef en de rest van het vlotte personeel stemmen ons gunstig. We starten met een sprankelende Wiscoutre uit Heuvelland van het domein Entre-Deux-Monts (€7) en krijgen daarbij een hapje met yoghurt, daikon, wilde selder en een koekje van vlaskaas. Daarna moeten we de knoop van de drie (€35), vier (€45) of vijf gangen (€55) doorhakken. De gulden middenweg lijkt ons ideaal voor een woensdagavond. Het menu trekt op gang met wijting / kikkererwt / garnalenjus / gerookte dooier en daarbij vragen we de aangepaste witte S-Blanc van Domaine Saumarez (€5). Jammer dat we de fles niet te zien krijgen! Het gerechtje geeft vertrouwen voor de rest van de avond: stevig stuk vis, zachte puree van kikkererwten en een diepsmakende jus van garnalen. Vrij vlot volgt de coquille / knolselder / koffiebes. We blijven van dezelfde wijn nippen en proeven van de in stukken getrokken coquille en de verschillende bereidingen van knolselder. De combinatie klopt in de mond. Alleen vind ik het - detail! - jammer dat de eerste twee gangen er visueel erg gelijkaardig uitzien: witte en gele tinten, losjes gedresseerd en een schuimige saus. Ook het hoofdgerecht varkenswang / wortel / gebrande walnoot laat niet lang op zich wachten. Het tempo ligt voor mij iets te hoog, maar dat maakt het mooie gerecht helemaal goed: de twee gebakken varkenswangen verrassen, want dit vlees kennen we vooral uit varianten op stoverij. Ook de geroosterde wortel en de puree van dezelfde groente in het gezelschap van zwarte olijven en gebrande walnoten maken indruk. Top! Zeker als je daarbij nog eens een volle Toscaanse wijn van Campi Nuovi (€6,5) drinkt. Het blijft in stijgende lijn gaan, want tegen mijn persoonlijke verwachting - wegens niet wild van desserts - in blijkt de omschrijving cedraat / wafel / big bang helemaal te kloppen. De sorbet van deze citrusvrucht hoeft voor ons niet per se, maar o wat valt die combinatie van wafel en karamel in de smaak. Va et Vient zet Kortrijk zonder twijfel culinair mee op de kaart. Ongedwongen, top en betaalbaar dineren, daar tekenen we toch allemaal voor?

Eigentijds komen, tafelen en gaan in Kortrijk

woord Elise Descamps
(16/03/2015)
      mail Mail een vriend

Geef jouw mening over Va et Vient

naam
e-mailadres
beoordeling
/5
reactie
nog karakters
 
 
algemene voorwaarden en gedragscode

reactie(s)

aantal meningen: 16
 
  4/5

 
  5/5

bea stevens - 22/09/15 17:20

fijne gerechten,vlotte en vriendelijke bediening in een aangename sfeer!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

CLAERBOUT JAN - 15/09/15 10:55

fantastisch lekker ,een streling voor het oog! doe zo voort

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Halsberghe katrien - 10/09/15 21:03

We proefden al in de prille begin periode en hebben daar heel mooie herinneringen aan . Het zijn toffe mensen , je boelt je er persoonlijk verwelkomd bien verrassende gerechten in een mooie restaurant. En dit op een prachtige lokatie , die in de toekomst alleen maar mooier zal worden . We duimen .

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Marij Detavernier - 10/09/15 17:49

Eigentijds kader en dito gerechten. Streekproducten in heerlijke combinaties. Werkelijk om duimen en vingers van af te likken. Gerechten zien er magnifiek uit en zijn afgewerkt tot in de details. Heel vriendelijk zaalpersoneel, gemoedelijke sfeer, moderne inrichting.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  4/5

Dorine vanderper - 6/09/15 16:46

Het was heel lekker ,het personeel in de zaal is zeer vriendelijk. Het is een prachtig restaurant met lekkere gerechten en lekkere wijnen. Het is er over nagedacht.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Jan Geers - 5/09/15 22:30

Lekkere herhjes die in een mooi kader worden heserveerd. De bediening is vriendelijk en onze avond geslaagd.

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Wieland Fisher - 3/09/15 1:09

Het is er heerlijk. Men werkt er met lokale producten zoals van de biozelfpluktuin 't Goed ter Heule. Kortom, the place to be!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Verstraete - 2/09/15 23:39

Samen te vatten in 1 woord: topadres!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Van Nie - 1/09/15 13:53

Fantastisch!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Kathleen - 31/08/15 20:00

Top, lekker, super!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Sigrid - 31/08/15 10:35

Het beste wat Kortrijk en verre omstreken te bieden heeft! Prachtig pand, goede bediening, verrassende gedurfde combinaties! Topadres!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Thibault - 31/08/15 8:38

Was meer dan inorde!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Daels Henk - 31/08/15 7:04

Super !!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Janique tournicourt - 30/08/15 23:38

Topadres !!!!!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Serroels - 30/08/15 23:13

Fantastisch

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

 
  5/5

Camille - 30/08/15 21:07

Top restaurnat!

Beledigend? Ongepast? Meld het ons

meer info over Va et Vient

Handboogstraat 20
8500 KORTRIJK
Tel: 056/20.45.17

www.vaetvient.be/

meer Belgisch-Frans

Meest bekeken resto's

metriweb West-Vlaanderen - Oost-Vlaanderen - Antwerpen - Vlaams-Brabant & Brussel
Goesting in lekker eten, shoppen, uitgaan en een goed gesprek
Gratis lifestylemagazine bij DeMorgen Het Laatste Nieuws
Contact
Redactie: redactie@goestingmagazine.be - 02/454.26.32
Advertenties: www.persgroepadvertising.be - adverteren@persgroep.be - 02/454.29.69
Copyright © 2015 Persgroep Publishing N.V. Alle rechten voorbehouden. Lees de gebruiksvoorwaarden